Před námi je důležitá sobotní bitva

Klokani vyjedou do Příbrami, tedy k sousedovi v tabulce.

Před námi je důležitá sobotní bitva

Po výhře v minulém týdnu Bohemka předskočila právě svého sobotního soupeře v tabulce Synot ligy, a i když vlastní shodně dvacet bodů, mají Klokani v současné době v tabulce lepší výchozí pozici. I proto se dá očekávat u Litavky více než vyrovnaná bitva!

Bohemians Praha 1905 - 1.FK Příbram 1:1 (1:0)
Bohemians Praha 1905 - 1.FK Příbram 1:1 (1:0)
A fanoušci opět plánují velkou invazi na stadion. Po skvělém výjezdu do vzdálené Olomouce, kde hnali svůj tým za ziskem důležitého bodu, si naplánovali i sobotní cestu do Příbrami. Odhady o návštěvnosti zelenobílých příznivců přesahují počet pět set fanoušků. „Chtěli bychom poděkovat všem, kteří za námi přijeli do Olomouce, protože s takovou podporou v zádech se nám hraje skvěle. Nyní jsme slyšeli, že by nás do Příbrami mělo přijet podpořit ještě mnohem víc fanoušků a my se jim budeme snažit udělat radost,“ sdělil prostřednictvím webových stránek současný kapitán Daniel Krch.

Po dvou kolech získali Klokani čtyři body, a natáhli tak svoji sérii neprohraných zápasů už na sedm utkání. „V Příbrami bychom chtěli prodloužit sérii, kterou jsme začali. To znamená minimálně neprohrát, ale vštěpujeme hráčům, už dlouhodobě, že chceme v každém zápase uspět vítězně. Pokud se to nepodaří, remízu bereme,“ naznačil sobotní cíl hlavní trenér Roman Pivarník. „Určitě chceme v Příbrami bodovat a doma vyhrát,“ pokračoval v krátkodobém cíli na následující dvě kola.

Trenér udělal v sestavě, která vyběhla proti Dukle, změnu na pozici defenzivního záložníka. Po dvou kolech si tedy připsali starty dva různí hráči. „S Tomášem Hradeckým jsem byl spokojený už v přípravě. V utkání s Duklou zahrál Michal Švec výborně a já doufám, že v tom bude pokračovat dále,“ nerozkryl trenér, kdo na tomto postu nastoupí v sobotu.

Jak bylo psáno, Klokani v roce 2016 získali již čtyři body, naopak Příbram dvakrát prohrála. „Jelikož Příbram nezískala letos ani bod, tak udělá vše proto, aby v utkání doma naplno bodovala,“ ví lodivod Bohemians. Klokany tak čeká těžký duel: „Každý zápas je těžký. Příbram není v komfortní situaci, ale v té nejsme ani my. Co se týče posledních zápasů, tak je to v pořádku, ale ohledně bodů se musíme snažit je sbírat.“ Trenér by ale rád zopakoval výsledek z roku 2014, kdy zelenobílí hráli u Litavky naposledy. „V Příbrami jsme v loňské sezoně vyhráli a pokusíme se ten výkon zopakovat,“ zněl Pivarník odhodlaně.

Bohemians Praha 1905 - 1.FK Příbram 1:1 (1:0)
Bohemians Praha 1905 - 1.FK Příbram 1:1 (1:0)
V dobrém světle se jeví nové zimní tváře – Peter Čögley a již zmiňovaný Michal Švec. Našeho soupeře na poslední chvíli posílil příbramský odchovanec Jan Vošahlík. „Je možné, že do zápasu zasáhne. Je to kvalitní hráč, ale do ofenzivy mají i jiné. Dlouho nehrál, je těžké to odhadnout. My ale řešíme Příbram jako tým,“ řekl k nejnovějšímu členovi A mužstva Pivarník.

Mezi nejpilnější střelce patří v Příbrami již dlouhodobě Roman Bednář a Tomáš Pilílk. Klokani se v přípravě na zápas zaměřili i na ně. „Mají kvalitní ofenzivu. Bednář umí dávat góly, je pro soupeře stále nebezpečný. Štípek a Pilík jsou kvalitní hráči do ofenzivy,“ vyjmenoval devětačtyřicetiletý trenér největší hrozby soupeře.

Zápas 19. kola Synot ligy bude mít na starosti trojice rozhodčích v čele s Emanuelem Markem, pomáhat mu budou Petr Blažej a Robert Hájek. Mezi střídačkami bude poté jako čtvrtý rozhodčí připraven Radek Příhoda. Utkání začíná v sobotu ve tři hodiny odpoledne. Fanoušci vypraví celkem dva autobusy, ostatní přijedou po vlastní ose.

Bohemka dle bookmakerů Fortuny, která samozřejmě opět vypsala rozsáhlou kurzovou nabídku na toto utkání, nejede do Příbrami jako favorit. Na vítězství zelenobílých lze vsadit v kurzu 4,5, remíza je ohodnocena kurze 3,5 a favority vidí Fortuna v domácích s kurzem 1,78. Jako zajímavá alternativa je možnost sázky na to, že Bohemka vyhraje buď první poločas nebo celý zápas. Sázka Dvojitá šance nabízí v tom případě kurz 3,3. Celou kurzovou nabídku naleznete zde.