Junioři poprvé porazili Příbram

Den po utkání áčka s příbramskými fotbalisty si dala juniorka odvetu.

Junioři poprvé porazili Příbram

V sobotu nejdříve odcestovalo áčko do Příbrami, kde v pozměněné sestavě získalo bod za bezgólovou remízu, o den později přijeli příbramští fotbalisté do Horních Měcholup k utkání Juniorské ligy. Z A mužstva byl výběr trenéra Dalibora Slezáka posílen o brankáře Fryštáka a hráče Haška, Akulinina a Proška. Na druhé straně nastoupil za Příbram Šabala, Divíšek, Kilián, Brandner a Moravec.

Do zápasu lépe vstoupili hosté, kteří již od úvodu drželi míč a Klokany k ničemu nepouštěli. Z tlaku Příbrami vyústily rohové kopy, které však nebyly tolik nebezpečné pro obranu domácích hráčů. První velká šance se objevila až ve 24. minutě, když Karaklajič předběhl na kraji hřiště Haška a snažil se přehodit vyběhnuvšího Fryštáka. Jeho pokus však gólman Bohemky dokázal na poslední chvíli vyrazit. Vzápětí střílel Šabala, ale i v tomto případě byl domácí brankář na svém místě.

Bohemians Praha 1905 - 1.FK Příbram 2:0 (0:0)
Bohemians Praha 1905 - 1.FK Příbram 2:0 (0:0)
Největší šanci prvního poločasu měl Junek, když ve 30. minutě běžel sám na Fryštáka, ale svoji šanci naštěstí trestuhodně zahodil, a nechal tak znovu vyniknout Fryštáka.

Do druhého dějství ale vstoupili lépe hráči v zelenobílém, kteří začali hrát více nebezpečně. Jejich aktivita se jim navíc vyplatila, a to když se v 63. minutě dostal ke střele ve vápně Leonid Akulinin a s trochou štěstí otevřel skóre utkání. Inkasovaný gól Příbram složil a hosté se pak do konce utkání k ničemu nedostali, zatímco Klokani brzy přidali druhou branku. V 68. minutě předvedli krásnou akci, na jejímž konci byl Václav Prošek, jež si míč po centru nádherně zpracoval a střelou na bližší tyč nedal brankáři Kočímu šanci.

Po sedmdesáti minutách tak bylo prakticky rozhodnuto, jelikož domácí začali zcela dominovat a čekalo se jenom, kdy přidají další góly. Ty však nakonec nepadly i proto, že hlavičkující Charvát sám ve vápně branku netrefil. I přesto si Klokani připsali premiérové vítězství nad Příbramí.