Teplice rozhodly až v závěru

Juniorka podlehla Teplicím o jednu branku.

Teplice rozhodly až v závěru

Den po utkání A mužstva narazila juniorka taktéž na Teplice, tedy stejně jako před týdnem následovala odveta v Juniorské lize. Z prvoligového kádru odcestoval na sever Čech pouze mladý brankář Dočekal, na druhé straně doplnila mladíky trojice Vondrášek, Matula, Novotný, rozhodující byla ale účast bývalého člena teplického áčka Chukwumy.

Utkání na umělém hřišti v Litvínově začali aktivněji domácí, kteří vstupovali do zápasu v roli favorita. První klíčový moment přišel po čtvrthodině utkání, kdy se hráči v zelenobílém dopustili faulu ve vápně a Teplice měly k dispozici pokutový kop. Ten si vzal na starosti Michal Bílek a přesnou ranou strhl vedení na stranu celku ze severu Čech.

Další průběh první půle výrazně ovlivnilo větrné počasí, které značně komplikovalo oběma celkům kombinaci. Aktivní byli i nadále domácí fotbalisté, nicméně druhá trefa z jejich strany v první půli již nepřišla. Obě mužstva tak odcházela do kabin za stavu 1:0.

Druhou pětačtyřicetiminutovku poznamenal hned v úvodu faul domácích v pokutovém území, po němž také Klokani měli k dispozici penaltu. K té se postavil Adam Fotr a bez sebemenších potíží vyrovnal na 1:1.

Hosté po vstřelené brance výrazně ožili a domácí přehrávali, nicméně s přibývajícím časem se hra opět vyrovnávala. Domácí dvacet minut před koncem přepnuli na jiný rychlostní stupeň, který jim přinesl kýženou vedoucí brankou. Přesnou ranou se prezentoval Chukwudi Chukwuma, jenž podruhé v zápase překlopil vedení na stranu domácích Teplic. Fotbalisté ze severu Čech si nakonec náskok pohlídali a z utkání si odnesli tři body.