Bohemka TV: Chtěli jsme hrát odvážně

Po utkání přišli před klubovou televizi Tomáš Fryšták a Roman Pivarník.

Bohemka TV: Chtěli jsme hrát odvážně

Do brány se z již vysvětlených důvodů dostal Tomáš Fryšták, který začal s popisováním plánů na sobotní zápas: "Chtěli jsem hrát odvážně. Nechtěli jsme zalézt a čekat, s čím na nás vyrukuje Plzeň." I přes pár šancí se mu první dějství příliš nelíbilo. "Ze začátku se nám nedařilo, nedrželi jsme balon. Paradoxně jsme měli šance v první půli. Druhý poločas jsme se snažili hrát více ofenzivněji, podržet míč, ale šance jsme si nakonec žádné nevypracovali," vysvětloval Fryšták.

FC Viktoria Plzeň - Bohemians Praha 1905 2:0 (1:0)
FC Viktoria Plzeň - Bohemians Praha 1905 2:0 (1:0)
"Ve čtvrtek mi trenér oznámil, že půjdu do brány, na zápas jsem se těšil," řekl pro klubovou televizi brankář, který si v sobotu připsal premiéru v dresu Klokanů, jinak třetí ligový start. Na Plzeň byla Bohemka dobře připravená. "Znali jsme jejich silné stránky, centry ze stran, přečíslení z lajny. Navíc jsme z toho dostali góly, i když jsme se na to připravovali," litoval Fryšták.

Při inkasovaných brankách se snažil, ale se situacemi nemohl nic dělat: "Kovařík jeden na jednoho, čekal jsem, jestli na to nedosáhnu, ale míč šel daleko. Poté jsem se chtěl jen přesunout." Poté se přidal k popisování i druhé branky. "Chtěl jsem zmenšit úhel Petrželovi, ale dal to pod sebe do prázdné branky," popisoval situaci z 56. minuty.

Trenér byl z výkonu mužstva také spokojený. "Složité utkání. Musím říct, že jsme zápas odmakali a odehráli ho se ctí. Vypracovali jsme si gólové šance a ty musíme proti tomuto soupeři, ne, proti každému soupeři proměnit," začal s hodnocením Roman Pivarník. "Plzeň své šance využila, my ne. Zápas byl z naší strany hodně kvalitní," dodal.

Lodivod Bohemians vysvětloval situaci ohledně brankářů již před utkáním, nyní ji popsal i pro diváky klubové televize: "Situace byla z naší strany hodně složitá. Nechtěli jsme riskovat, aby Bobby dostal čtvrtou žlutou kartu." Definitivně rozhodnutý byl, jak říkal Tomáš Fryšták, již ve čtvrtek. "Chceme pracovat na fotbale, abychom hráli poctivě a abychom nespekulovali," vysvětlil čestnou hru Pivarník. "Fryšták nemůže proti Slovácku chytat a pokud by Zlámala dostal čtvrou žlutou kartu, zůstali bychom bez gólmana," dovysvětlil situaci, kdy Dočekal kvůli zranění neabsolvoval celou zimní přípravu.

Bohemka TV