Pivarník: Musím poděkovat mužstvu

Zápas s Plzní mužstvo podle lodivoda Bohemians odehrálo se ctí.

Pivarník: Musím poděkovat mužstvu

Na tiskovou konferenci s novináři dorazil jako první trenér hostujícího celku. "Rozdíl mezi oběma kluby je obrovský," začal s největší odlišností Roman Pivarník a dále pokračoval s předzápasovými plány: "Chtěli jsme ale v Plzni hrát aktivně, nechtěli jsme hrát z hlubokého bloku. Plán byl zamezit jim rozehrávku, aby to měli těžší. Je to samozřejmě riskantní, že můžete při presinku propadnout, ale snažili jsme se hrát aktivně s rychlým přechodem do útoku."

Hned zkraje musel připomenout obrovskou šanci mladého útočníka. "Podařilo se nám Patrikem Schickem dostat do stoprocentní šance. Zvlášť s takovým soupeřem, jako je Plzeň, tu nabídku musíte proměnit. To nás bolí i v jiných zápasech," vzpomínal trenér na devatenáctou minutu zápasu. "Poté ještě jedna šance Michala Švece, kdy netrefil odkrytou bránu," připomněl i příležitost defenzivního záložníka.

FC Viktoria Plzeň - Bohemians Praha 1905 2:0 (1:0)
FC Viktoria Plzeň - Bohemians Praha 1905 2:0 (1:0)
Novináři si všimli, že těsně před inkasovanou brankou vykázal rozhodčí kapitána Klokanů ze hřiště. "Situace byla pro nás složitá. Krch byl vykázán ze hřiště při protiútoku soupeře. Zaskakoval tam Švec, ale ten zase chyběl v náběhu soupeře. Je to samozřejmě škoda," vysvětloval krátké nutné ošetřování stopera Bohemians. "Ve druhém poločase jsme si nepohlídali rychlý protiútok," v krátkosti dovysvětlil i druhou Ďrurišovu branku. "Musím poděkovat mužstvu, že jsme odehráli zápas se ctí," zakončil úvodní hodnocení trenér Pivarník pochvalou hráčů.

I novináři se zajímali o předzápasové rozhodnutí ohledně nasazení brankáře do sobotního utkání. "Před zápasem s Teplicemi jsem nechtěl se Zlámalem spekulovat, nemám to rád," začal s vysvětlováním Pivarník. "Situace byla složitá, Fryšták se Slováckem nemůže chytat a Zlámal má tři karty. Bobby samozřejmě říkal, že by si případnou kartu pohlídal, co se týče řečí, či zdržování. Jenže v Plzni se hraje kvalitní fotbal, složitých situací v šestnácte je hodně, musíte reagovat na poslední chvíli. Bylo by to složité," sděloval své obavy slovenský rodák. "Dočekal byl navíc přes zimní přípravu zraněný, není rozchytaný. Nechtěli jsme riskovat, kdybychom byli bez jedničky a dvojky, vypadali bychom jako pitomci," dovysvětlil vážnou brankářskou situaci Pivarník. "Musel bych nominovat na zápas Martina Vaniaka a to jsem moc nechtěl," dodal s úsměvem. S Fryštákem byl ovšem devětačtyřicetiletý trenér spokojený: "Chytil se při prvním zákroku, za góly nemohl. Obavu jsem neměl, během přípravy šel hodně nahoru."

Na setkání s novináři přišel logicky i domácí trenér. "Zápas se mi hodnotí dobře, jsem rád, že jsme ho po kvalitním výkonu zvládli. Z Bohemky jsme měli respekt, věděli jsme o její sérii," začal Karel Krejčí. "Až na chybu Limby jsme měli zápas pod kontrolou. Pomohl nám vedoucí gól, ještě do šatny jsme měli další loženku. Ve druhém poločase jsme hru kontrolovali. Jsem s výkonem spokojený, herní výkon jde nahoru," přidal na začátek hodnocení trenér Vitorie.

Novináře zajímalo poločasové stažení Limberského. "David měl menší problémy s přitahovačem, fyzioterapeuti na něm v týdnu zapracovali. Před zápasem mi řekl, že je připravený, ale při utkání si to obnovil, snad to nebude nic vážného," okamžitě přišel s vysvětlením Krejčí.

Zajímavá je také častá rotace středních obránců. "Máme tři vyrovnané stopery. Ať se rozhodnu jakkoliv, tak ta dvojice zápas zvládne. Hubník dnes předvedl reprezentační výkon, umí organizovat a mluvit. Rozhoduji se i vzhledem k soupeři, záleží na typologii hráčů," komentoval dnešní nasazení hráčů. "Uvidím, jak se vyspím na Liberec a jakou dvojici vymyslím," přidal s úsměvem Krejčí.