Bartek rozhodl hattrickem

Junioři posíleni o hráče A mužstva porazili Duklu.

Bartek rozhodl hattrickem

V zápase 23. kola Juniorské ligy se představilo hned několik posil z A týmů. V brance byla už tradičně brankářská trojka Petr Dočekal, na kraji hrál David Bartek, který se tentokrát nevešel do nominace na ligový zápas a ve středu pole operoval dvojice, která ještě 14 hodin před výkopem ranního zápasu, seděla na lavičce v Doosan Areně – Karlo Lulič a Leo Akulinin. Soupeřem byla Dukla, která sídlila před dnešním zápasem hned pod Bohemkou, zápas pískal rozhodčí Lerch, známý v posledních týdnech kvůli kauze se žlutými kartami v Olomouci.

Bohemians Praha 1905 - Fk Dukla Praha 4:1 (1:0)
Bohemians Praha 1905 - Fk Dukla Praha 4:1 (1:0)
Samotný zápas ze začátku příliš zajímavého nenabídl. První vážnější příležitost měl Akulinin ve 12. minutě, ale ani nadvakrát si neporadil. Mezi 18. a 23. minutou byl hodně aktivní Bartek, který dvě šance sám měl a dvě připravil spoluhráčům, ani tentokrát však branka nepadla. Po hektické pětiminutovce se hra zásluhou hostů uklidnila, Dukla se snažila držet míč, do šancí se ale nedostávala. Ve 32. minutě musel odstoupit zraněný Habrun, jehož nahradil Dan Bláha.Ve 39. minutě se zničehonic uvolnil Kubec a předložil Bartkovi do jasné šance a nejzkušenější muž na hřišti si poradil bez problému. Do kabin šla tak o gól veselejší Bohemka.

Druhá půle byla hned od začátku daleko zajímavější. Hned minutu po úvodním hvizdu se do míče opřel Akulinin a jeho střela z velké dálky olízla tyč. Tři minuty na to byl faulován Bartek a následný přímý kop zahrál Karlo Lulič tak chytře, že překonal jak zeď, tak brankáře Tetoura, který byl jediným hráčem Dukly starším 20ti let na hřišti. Hned v 52. minutě Dukla odpověděla, prosadil se slovenský záložník Slávik, který překonal jinak vynikajícího Dočekala. Šance Dukly na body však odmítl Bartek v 59. minutě, když dorazil míč po zakončení Grohmanna do prázdné brány. Bohemka byla nadále aktivnější a hned po dalších pěti minutách založil Bláha pěknou kombinační akci, na jejímž konci byl zakončující David Bartek, který touto brankou dokončil hattrick. Zbytek zápasu už přinesl spíše vyrovnanou hru a další branka k vidění nebyla, výsledek byl tedy jednozačný 4:1.