Jsme bojovně naladeni!

V sobotu dorazí do Vršovic Slovácko, začíná se ve tři odpoledne.

Jsme bojovně naladeni!

Před reprezentační přestávkou je na programu 22. kolo Synot ligy, které k nám do Vršovic zavede klub až z Uherského Hradiště. Svěřenci trenéra Svatopluka Habance získali v minulém kole v boji o Moravu s brněnskou Zbrojovkou třicátý bod do tabulky, a překročili tak "magickou" hranici ligové záchrany. "Slovácko má třicet bodů a může soutěž dohrávat v pohodě. O to těžší to bude," moc dobře ví hlavní trenér A mužstva Roman Pivarník.

Náš sobotní soupeř má na jaře skvělou formu. V únoru se řadil ještě mezi široký okruh týmů bojujících na jaře o záchranu, svými výkony a především získanými body nyní tyto problémy již neřeší. Nejdříve si sice neporadil s plzeňskou Viktorkou (1:2), z posledních čtyřech zápasů ale získal deset bodů, lehce klopýtnul jen v Liberci (0:0). "Některé výsledky, hlavně v Příbrami, uhráli se štěstím, ale i to se počítá," doplňuje Pivarník a moc dobře ví, že na průběh zápasu se nikdo již neptá, důležité jsou body v tabulce. Těch mají Klokani dvaadvacet, na patnácté sestupující místo mají šestibodový náskok: "Jsme bojovně naladěni, tým si uvědomuje v jaké je situaci!"

1.FC Slovácko - Bohemians Praha 1905 1:0 (1:0)
1.FC Slovácko - Bohemians Praha 1905 1:0 (1:0)
V minulém venkovním utkání Slovácka na půdě Slovanu Liberec do zápasu vůbec nezasáhl nejlepší střelec týmu Libor Došek. Otázkou tedy je, jestli v Ďolíčku nastoupí. "Těžko polemizovat, já bych to nestavil na Liborovi. V zápase u nich nenastoupil a utkání nebylo z naší strany podařené. Neřeším u soupeře jejich hráče, ale spíše jak hrají, kde mají přednosti a nedostatky. V týdnu se na to snažíme vždy co nejlépe připravit," utnul trenér razantně spekulace ohledně vytáhlého útočníka soupeře. Naopak Pivarníkovi se hráči vracejí. Po minulém zápase v Plzni se do brány vrátí Zdeněk Zlámal, zdravotně je v pořádku již i Milan Havel: "Ano, Zdeněk se samozřejmě vrátí do brány. Milan je již zdravý, už v sobotu vyklusával, takže celý týden s námi trénoval a je nachystaný do hry." V kabině áčka se již také objevil Tomáš Hradecký, který se po operaci připojil k týmu.

Přestože tabulka tomu ne zcela odpovídá, vidí bookmakeři Fortuny, partnera Bohemians Praha 1905, favorita v domácím klubu. Na jeho úspěch v tomto zápase je vypsán kurz 1,9, hosty z jižní Moravy je možno na tiket vložit v kurzu 3,9. Tolik oblíbená plichta v podání Bohemky přinese sázejícímu výhru v kurzu 3,4. A víte, že můžete u Fortuny použít sázku, ve které tipujete výsledek buď na konci zápasu nebo o poločase a stačí trefit jen jeden z těchto faktů a výhra je vaše? Ve Dvojité šanci, jak se tato sázka jmenuje, si můžete na výhru Bohemky o půlce nebo na konci zápasu vsadit v kurzu 1,6, případná remíza je pak k mání za stejných podmínek v kurzu 1,7. Celou kurzovou nabídku naleznete přímo na webu Fortuny!

Trenéra Pivarníka tento fakt ale nechává klidným. "Nepřemýšlíme, jestli jsme favoriti, ale naplno bodovat chceme," říká odhodlaně před sobotní bitvou. "V domácích zápasech máme velkou sílu, diváci nás hodně podporují. Je nám jedno, jestli nám někdo věří nebo nevěří. Důležité je, abychom si věřili my," vyhlíží sobotní zápas. V Plzni přišla Bohemka o devítizápasovou šňůru neporazitelnosti. Jestli v sobotu začneme novou, vítěznou? "Já doufám, že ano," uzavřel Pivarník.

Vstupenky na sobotní zápas se Slováckem se prodávají i v předprodeji na internetové síti Ticketportal, ale také ve fanshopu v Ďolíčku. V den zápasu se pokladny otevřou společně se stadionem hodinu a půl před výkopem. Na hlavní tribunu se prodávají lístky za 180 Kč, do kotle a na protilehlou tribunu za 100 Kč. V předprodeji (tedy pouze do pátku) můžete pro děti do 150 cm a pro osoby starší 70 let koupit vstupenky se slevou za 50, respektive za 90 Kč v závislosti na vybraném sektoru.

Zápas bude mít na starosti rozhodčí Jan Jílek se svými asistenty Markem Pilným a Jiřím Křížem. Čtvrtým rozhodčím bude Jiří Jech. Zápas začíná v sobotu 19. března od 15:00. Stadion své brány otevře již ve 13:30.