Druhý poločas otevřel cestu ke třem bodům

Vítězství vystřelili Klokanům Hubínek s Mosquerou.

Druhý poločas otevřel cestu ke třem bodům

Bohemians Praha 1905 - 1.FC Slovácko 2:0 (0:0)
Bohemians Praha 1905 - 1.FC Slovácko 2:0 (0:0)
Střetnutí se Slováckem začalo předzápasovým projevem Ivana Trojana, který vybídl všechny příznivce Klokanů k účasti na plánované demonstraci 29. března před Magistrátem hlavního města Prahy, jenž se bude týkat peripetií ohledně našeho stadionu. Po vystoupení fanouška číslo jedna přišlo na řadu již samotné utkání. To se zprvu jevilo dosti opatrně, i přesto ale měli hráči v zelenobílém více ze hry. Největší šanci si vypracovali hned v sedmé minutě hry, kdy po sérii přihrávek skončil balon na penaltovém puntíku u osamoceného Krcha, který však v dobré pozici nedokázal pořádně zakončit.

Poté ale hned kontrovali hosté. Biolek vyslal technickou střelu vstříc bráně Bohemians a Zlámal se musel hodně ohánět, aby jeho pokus vytěsnil alespoň na tyč. Následnou dorážku Sadílka zblokoval Krch. Po této ojedinělé příležitosti Slovácka převzali otěže zápasu opět Klokani a neustále zaměstnávali obranu celku z Uherského Hradiště. Všechny snahy o vstřelení branky ale vždy skončily buď na pozorných becích, nebo v rukavicích brankáře Heči. Vytržením z bezzubého snažení byla snad jen střela Šmída po půlhodině hry, jenž však nenašla cestu mezi tři tyče, a průnik Hubínka z pravé strany, kdy jeho střelu z ostrého úhlu dokázal zkrotit brankář.

Bohemians Praha 1905 - 1.FC Slovácko 2:0 (0:0)
Bohemians Praha 1905 - 1.FC Slovácko 2:0 (0:0)
Druhý poločas ale už byl z naprosto jiného soudku. Neustálý tlak Bohemians nejprve chtěl zúročit Acosta, který po Mosquerově centru stál sám před brankářem, bohužel si však míč špatně zpracoval a Heča proti němu stihl včas vyběhnout. Po hodině hry to už ale byl Hubínek, kdo dokázal rozvlnit síť. Mladík ve službách Bohemky prošel sám půl hřiště, před vápnem si zasekl balon a střelou o tyč vsítil první gól utkání.

Chvíli po první brance ještě zahrozilo Slovácko, kdy se do Reinberkova centru opřel hlavou Biolek a trefil břevno. To bylo ale z jejich strany vše, Klokani se totiž znovu dostali dopředu. Schick sklepl míč do úniku Mosquerovi, jenž si jej zatáhl do strany a za pomoci teče přiběhnuvšího obránce přehodil gólmana Slovácka. Zbývalo pětadvacet minut do konce a Bohemka již plně kontrolovala hru a vytvořila si ještě jednu tutovou příležitost. Acosta zakombinoval na pravé straně s Čögleyem a vybídl k zakončení Schicka. Útočník Bohemians ale tváří v tvář Hečovi trefil pouze jmenovaného brankáře. Tím byl účet hlavního dění utkání skončen, a Klokani si tak odnesli tři body.