Pivarník: Byla cítit vůle a odhodlanost

Svatopluk Habanec a Roman Pivarník hodnotí utkání.

Pivarník: Byla cítit vůle a odhodlanost

Prvním, kdo předstoupil před zástupce tisku, byl kouč hostů - Svatopluk Habanec.
"My jsme ten zápas šli odehrát, Bohemka ho šla vyhrát," začal trefně hned od začátku: "To mi celkem vadí a jsem pod tím i samozřejmě podepsaný. Bohemka byla v první půli o nějakých deset procent fotbalovější, ale my jsme měli víc šancí," vidí ze svého pohledu počáteční vývoj: "Ať už to byla tyčka nebo šance Marka Havlíka."

"Druhý poločas jsme šli do nějaké mezihry, většího počtu přihrávek a držení míče," popisuje taktiku zvolenou pro následující hrací dějství. "Dostaneme ale gól z nějakých pětadvaceti metrů, což se nám nestává," stýská si nad smolným okamžikem svého týmu: "Následně po otevření hry jsme obdrželi druhou branku."

"Nezasloužili jsme si dnes vyhrát, protože jsme tomu nedali tolik jako domácí," vidí hlavní příčiny neúspěchu: "Také jsme byli uspokojeni po nějakých svých minulých zdarech. Mrzí mě, že jsme se dnešním zápasem nemohli posunout někam dál," dodává závěrem.
Po svém souputníkovi z trenérské lavičky přišel na řadu lodivod Klokanů - Roman Pivarník.
Bohemians Praha 1905 - 1.FC Slovácko 2:0 (0:0)
Bohemians Praha 1905 - 1.FC Slovácko 2:0 (0:0)
"Vstoupili jsme do zápasu aktivně, dařila se nám kombinační hra," chválí své svěřence, ale zároveň se vrací zpátky na zem: "Dokázali jsme se dostat do poslední třetiny soupeře, ale tam jsme to neřešili nejlépe. Slovácko dokáže dobře vyplňovat prostory okolo šestnáctky," přidává ze soudky taktiky: "Upozornil jsem na to, že potřebujeme být trpěliví v kombinaci a důslední."

"V druhém poločase šel náš výkon nahoru a dokázali jsme ho korunovat dvěma góly a zápas tentokrát dohrát," vrací se k nepříjemnému závěru střetnutí s Teplicemi: "U nás byla cítit obrovská vůle a odhodlanost, že chceme vyhrát."
Ke konci již pouze zmiňuje stav ligové tabulky: "Máme na Olomouc osm bodů i o hodně lepší skóre, takže je to zatím skoro o devět bodů," spekuluje nad náskokem na sestupové příčky. "Dýchá se nám lépe, ale čeká nás další těžká práce," ukončuje pan Pivarník své povídání: "Jsem rád, že jsme se oklepali z porážky v Plzni."