Krch: Vítězstvím jsme si pomohli

Utkání komentuje Daniel Krch.

Krch: Vítězstvím jsme si pomohli

Po zápase popisoval své dojmy obránce Daniel Krch. Jeho názor na sérii neporazitelnosti, dvě nevyužité šance a oslavu narozenin si můžete přečíst v rozhovoru.

Dane, jaké máš pocity z vítězného utkání?
Je to super, že se nám podařilo vyhrát. Na zápas jsme se připravovali jako na každý jiný, byl hodně důležitý. Vítězstvím jsme si v tabulce hodně pomohli a reprezentační přestávka teď bude klidnější.

Mohl ses zapsat do střelecké listiny. Co šlo udělat lépe?
V prvním poločase mi Michal Šmíd vracel hlavičkou pod sebe balón, bohužel, letělo to kousek za mě. Snažil jsem se to nějak trefit, ale byla to ode mě taková "malá domů", takže hrůza. Asi jsem si to měl převzít a zkusit vystřelit z druhého doteku.

Ve druhé půli jsi v dobré pozici střílel vedle tyče. Jak bys popsal situaci?
Švícko (Michal Švec) mi sklepával míč někam na penaltu. Pouštěl jsem si to na levačku, že to trefím nártem. Nakonec jsem střílel pravou nohou, ale netrefil jsem branku.

Proběhlo něco o poločasové přestávce? Promlouval trenér Pivarník důrazněji k hráčům?
Nebylo potřeba, spíš jsme si řekli, co musíme zlepšit. Hlavně být silnější na míči i ve vápně soupeře, chodit do soubojů jeden na jednoho a nebát se vystřelit, to nám chybělo. Myslím, že jsme první půli drželi víc balón, měli jsme hodně náznaků šancí, ale nevystřelili jsme.

Druhý poločas jsme hráli víc přímočaře a vytvářeli si velké šance. Branku mohl dát už Rafael Acosta.
Přesně tak. Hlavně přechod do útoku jsme museli zlepšit a být trpěliví. Doufal jsem, že to Rafa (Rafael Acosta) promění, k naší smůle se mu to nepovedlo, ale nakonec nás to tolik nemrzí. Naštěstí to potom Hubajz (Michal Hubínek) hezky trefil a uklidnili jsme se.

Udrželi jsme opět čisté konto. Byl kladen na obrannou fázi v zimní přípravě větší důraz?
Jednoznačně ano. Nevím, po kolika kolech jsme udrželi vzadu nulu. Asi po osmnácti nebo po devatenácti. Každý zápas se snažíme nedostat branku. Před dvěma týdny se to nakonec nepovedlo (gól v poslední minutě). Dnes se to podařilo. Měli jsme i štěstí, protože za stavu 1:0 Slovácko trefilo břevno. Kdybychom dostali na 1:1, tak by to nebylo optimální a měli bychom to těžké.

Série neporazitelnosti skončila. Stále ovšem trvá šňůra neporazitelnosti na domácím stadionu. Jak dlouho bychom ji mohli udržet?
Budeme se snažit ji udržet co nejdéle. Po reprezentační pauze tady máme Liberec, potom venku s Brnem a doma derby se Spartou. Tak snad se nám povede několik korálků ještě navléknout.

Myslíš, že by dnešní výhrou mohla začít série vítězných zápasů? Udrželi bychom ji do konce ligy?
Bylo by to super. Je hrozně těžké takhle přemýšlet. Hlavně musíme vyhrávat zápasy doma, když přivezeme i nějaké body z venku, tak to bude jen dobře.

V neděli slavíš narozeniny. Povolil trenér nějakou oslavu?
Asi ani dnes nevěděl, že mám zítra narozeniny. Jestli si dám dnes pivo, což si určitě dám (smích), tak o tom nejspíš nebude vědět.