Hurá na Liberec!

V sobotu je tu zase liga a s ní ambiciózní celek z Podještědí. 

Hurá na Liberec!

Ve stínu jednání o Ďolíčku i nadále probíhá příprava na víkendového soupeře, kterým bude FC Slovan Liberec. Celek, jenž v současné chvíli bilancuje na hraně příček, jež zajišťují účast v pohárové Evropě. Na současném čtvrtém místě má náskok tří bodů na pátou Slavii a nejen proto se dá očekávat tuhý boj. Svěřenci trenéra Trpišovského podle posledních statistik na Klokany umí, jelikož od znovuzrození Bohemky dokázali šestkrát vyhrát, čtyřikrát se družstva rozešla smírně, třikrát se radovali Klokani. Všechny tři úspěchy Zelenobílých ale byly zaznamenány ve Vršovicích, tudíž i tentokrát hodlají Klokani naplno bodovat a potvrdit tak svou stále se lepšící výkonnost. 

FC Slovan Liberec - FK Bohemians Praha 3:1 (2:0)
FC Slovan Liberec - FK Bohemians Praha 3:1 (2:0)
Do přípravy na utkání ale zasáhla i reprezentační pauza, která tak dala hodně času hráčům Bohemians. "Měli jsme kvalitní tréninky, bohužel nám však odpadl vložený přípravný zápas s Lipskem," bilancuje trenér Pivarník nad uplynulými dny: "Ale i tak jsme tréninkově splnili to, co jsme potřebovali. Zdravotní problémy nám vyřadily Čögleye a tři reprezentanty (Havel, Hubínek, Schick), i s tím jsme se ale dokázali vypořádat," nesklápí hlavu lodivod Klokanů.

Právě již zmínění hráči reprezentační jednadvacítky bojovali o evropský šampionát své věkové kategorie a předvedli se v hodně dobrém světle. "Viděl jsem jejich první zápas proti Lotyšsku, druhý s Maltou ještě bohužel ne," hodnotí pan Pivarník vystoupení svých svěřenců z klubu: "Osobně jsem ale mluvil s panem Lavičkou, trenérem jednadvacítky, a řešil s ním jednotlivé hráče." A že bylo co řešit, to ukazují i záznamy z jednotlivých duelů. Milan Havel odehrál plnou porci minut v obou zápasech a připsal si svou premiérovou branku v národním dresu, stejně tak všech stoosmdesát minut odehrál i Patrik Schick, který vsítil góly hned čtyři. Nezahálel ani Michal Hubínek, který se také dostal na hřiště v obou duelech, i když jako střídající hráč. Jednalo se však o jeho první dva starty ve dresu se lvíčkem na prsou a v těch si připsal slušných třiačtyřicet minut. "Celkově panuje velká spokojenost," uzavírá kouč Bohemky otázku mladých reprezentantů: "V závislosti na tom, že netrénovali s týmem, bych se ani nebál, že by nepodali stejně kvalitní výkon jako ostatní."
FC Slovan Liberec - FK Bohemians Praha 3:1 (2:0)
FC Slovan Liberec - FK Bohemians Praha 3:1 (2:0)


To Liberec si na rozdíl od Bohemians jeden zápas navíc zahrál. Ve středu nastoupil v MOL Cupu na hřišti Sparty a odvezl si dvoubrankovou prohru. "Liberec hrál v pozměněné sestavě, ale i tak je každý zápas důležitý, přestože třeba jejich největší zbraň, střelec Bakoš, nastoupila jen na osmnáct minut," přibližuje pohárové vystoupení našeho soupeře trenér Pivarník. Právě Marek Bakoš je letos největším tahounem ofenzivy severočeského celku, vstřelil již deset branek v lize a nejvíce byl vidět v podještědském derby, kdy docílil hattricku. "U nás pravděpodobně nastoupí v jiném složení než na Spartě," přidává další slova lodivod Bohemians k soupeři: "herní styl si ale udrží podobný, podobný tomu, jaký předvádí celou současnou sezónu.

Utkání začíná v sobotu 2. dubna v 17:00 v Ďolíčku. Jako hlavní sudí přivede družstva na hřiště pan Michal Paták, na čarách mu budou asistovat pánové Ivo Nádvorník a Jakub Hrabovský. 

FC Slovan Liberec - FK Bohemians Praha 3:1 (2:0)
FC Slovan Liberec - FK Bohemians Praha 3:1 (2:0)
Na zápas si samozřejmě můžete vsadit i u partnera Klokanů - společnosti Fortuna. V duelu Bohemky s hosty z Podještědí nevidí bookmakeři Fortuny jasného favorita. Na Klokany lze vsadit v kurzu 2,84, Liberec lze na svůj tiket zařadit v kurzu 2,65. Možnost, že v tomto zápase se budou body dělit, je ohodnocena kurzem 3,1. Hosté na jaře ve venkovních ligových zápasech vstřelili 4 branky, když gólově naprázdno vyšli jen na hřišti dalšího pražského týmu, Dukly. To, že se jim nepodaří dobýt ani Bohemáckou svatyni si můžete vsadit v kurzu 3,1, naopak možnost, že Bohemka své fanoušky potěší brankou, je v nabídce Fortuny ve výši 1,34. Kompletní výběr kurzů k tomuto zápasu lze nalézt na tomto odkazu.