Ani čtyři tyče nepomohly

Klokani dřeli, ale na tři body nedosáhli.

Ani čtyři tyče nepomohly

Ďolíček konečně zachráněn, tudíž se už před zápasem stadionem i náměstíčkem linula tradičně vynikající atmosféra. Ještě před výkopem se na hřišti objevil i Vláďa Hric, který sklidil velké ovace. Samotné střetnutí ale začalo velmi opatrně, ani jeden z týmů se do vážnějších příležitostí nedostával a hra tak byla k vidění především okolo středového kruhu.

Bohemians Praha 1905 - FC Slovan Liberec
Bohemians Praha 1905 - FC Slovan Liberec
V jedenácté minutě ale přišlo velké probuzení ze strany Klokanů. Schick si navedl míč po levém křídle a předložil vynikající nabídku na hranici velkého vápna Hubínkovi. Ten si zpracoval balón a vyslal střelu, která orazítkovala břevno. První tohoto duelu. Poté na hrací ploše opět dlouho nebylo nic, když uplynula půlhodina a Mosquera vysunul Schicka. Mladý útočník Bohemians se zasekávačkou zbavil obránce a zakončil. Jeho pokus však Koubek dokázal vytěsnit na rohový kop.

I po rohu ale Bohemka dál zůstala v tlaku a ždímala Liberec na jeho polovině. Hned tři minuty po Schickovi to byl totiž Mosquera, který pokračoval v symfonii hrané na tyče. Kolumbijský křídelník vyslal ránu na brankáře Koubka, která se od první tyče odrazila k druhé a poté pryč od brány. Z následného závaru ještě napálil odražený míč Acosta a Koubek se měl co ohánět, aby jeho pokus vytlačil nad břevno. Tím bohužel pro první poločas šance Bohemky skončily, naopak zahrozil Liberec. A bohužel hned úspěšně, k balónu, který vypadl ze skrumáže těl ve vápně, se dostal v poměrně ostrém úhlu
Bohemians Praha 1905 - FC Slovan Liberec
Bohemians Praha 1905 - FC Slovan Liberec
Sackey, dokázal jej ovšem napálit tak přesně, že zapadl na zadní tyč a Zlámal na něj nedosáhl. Neštěstí na straně Klokanů se odehrálo minutu před koncem první půle, a tak už se nic dalšího do pískotu sudího nestalo.

Druhý poločas byla opět na míči především Bohemka, avšak do útoku nedokázala nic kloudného vymyslet. Většina šancí končila už v zárodku, což se Liberci hodilo, a tak se nikam moc nehnal. To vše bylo přerušeno ještě sériemi střídání a hra byla hodně rozkouskovaná. Na první vážnější příležitost se muselo čekat až do samotného závěru. Čížek zapracoval na pravé straně a oslovil centrem na penaltový puntík Jiráska. Středopolař v zelenobílém dresu však už pouze dokonal kolorit dnešního střetnutí a rozezvučel břevno. Tím byl účet nastřelených brankových konstrukcí dokonán a týmy se rozešly do kabin s výsledkem 0:1.