FC Hradec Králové - Bohemians 1905 1:0 (1:0)

<strong>Branky:</strong> 14. Černý.<br /><strong>Rozhodčí:</strong> Talpa.<br /><strong>ŽK:</strong> Jukl, Poštulka - Grund, Vrábel.<br /><strong>Diváků:</strong> 4877.<br /><strong>Hradec Králové: </strong>Poštulka - Havlíček - Pokorný, Urbánek -<br />Jukl, Homoláč, Gibala, Michalička - Šimčo, Černý, Kučera<br /><strong> Bohemians: </strong>Vojnar - Nesvačil - Grund, Vrábel - Krejčík,<br />Šindelář, Hrdlička, Kuchař, Végh - Švejdík, Novák.

Branka Černého ze 14. minuty rozhodla o teprve druhé ligové výhře Hradce Králové. Zápas s Bohemians svou úrovní potvrdil, že se pod "Lízátky" střetli dva vážní uchazeči o poslední místo podzimní tabulky.

Východočeši postrádali zraněného Bielika, Pražané měli marodku hodně širokou a navíc nemohl hrát potrestaný Nikl. Už úvodní minuty naznačily, že na mokrém trávníku bude více nepřesností než fotbalové krásy. První zahrozili domácí, ale Kučera v 6. minutě překopl branku. Naopak chladnokrevnost prokázal ve 14. minutě zkušený Černý - po sérii chybných přihrávek na obou stranách pronikl sám do trestného území a vyběhnuvšího brankáře Vojnara snadno obhodil. Hradečtí si udržovali mírnou převahu, ale do dalších gólových šancí se nedostali. Naopak hosté mohli ve 32. minutě po zmatku v hradecké obraně vyrovnat, Novákovi chyběly centimetry. Diváci viděli ligového fotbalu málo a častým pískotem také svoji nespokojenost dávali najevo.

Vyšší kvalitě nepomohly ani změny, k nimž se oba trenéři odhodlali v úvodu druhého poločasu. V 63. minutě měli hosté znovu blízko k vyrovnání, ale brankář Poštulka Hrdličkův přímý kop vytáhl z růžku branky. Stejně bravurně zachránil i Poštulkův protějšek Vojnar, když v 76. minutě vyrazil na roh bombu Havlíčka. To však byly jediné ozdoby druhého poločasu, což je pro spokojenost diváků málo.

Hlasy trenérů po utkání:
Vladimír Táborský (Hradec Králové):"Nehráli jsme dobře a přesto jsme získali tři body. Samozřejmě jsem rád, že máme toto utkání za sebou, protože to byl zápas o šest bodů. Do poločasu bylo na naší straně hodně nervozity, přeskupením sestavy se hra částečně zlepšila. Rozhodují však body a s nimi jsem spokojen."

Vlastimil Petržela (Bohemians): "Dopustili jsme se dvou chyb, po té Šindelářově padla branka. Ve středu pole nás Hradec přehrál. Škoda, že Vrábel dostal zbytečně čtvrtou žlutou kartu, bude nám chybět."