Bohemians 1905 - SFC Opava 1:2 (0:2)

<strong>Branky:</strong> 76. Nikl - 41. Grussman, 45. Rozsypal.<br /><strong>Rozhodčí:</strong> Jirků.<br /><strong>ŽK:</strong> Nikl, Nesvačil - Rozsypal, Grussman, Janoušek.<br /><strong>Diváků:</strong> 2800.<br /><strong>Bohemians: </strong>Vojnar - Nesvačil - Nikl, Grund - Boskovic,<br />Švejdík, Hrdlička, Kuchař, Čavoš - Cacák, J. Novák<br /><strong> Opava: </strong>Twardzik - Orel- Pejša, Kamas - Kolínek, Grussmann,<br />Rozsypal, Baránek, Hellebrand - Hendrych, Prasek

Trenér Petržela se svého prvního podzimního vítězství nedočkal ani v Děčíně, kam se fotbalisté Bohemians uchýlili
poté, co jim disciplinární komise uzavřela hřiště za výtržnosti fanoušků. O prohře s Opavou 1:2 rozhodly v závěru prvního
poločasu dvě standardní situace.

"Klokani" měli více ze hry a po půlhodině si začali vytvářet i gólové šance, ale Novák ani jednu ze tří možností nevyužil.
Poprvé mu míč utekl k brankáři Twardzikovi a podruhé jeho hlavička mířila těsně vedle a do třetice ve 36.minutě po ideální přihrávce Boskoviče obešel gólmana, ale zamotal se do vlastních kliček. O pět minut později zahrával Rozsypal první rohový kop hostí a Grussmann hlavičkoval do sítě. Těsně před přestávkou se situace opakovala s tím rozdílem, že na druhé straně rozehrával Kolínek a hlavou zakončoval Rozsypal.

Trenér Petržela dal hlavní díl viny brankáři Vojnarovi a do druhého poločasu poslal mezi tyče Musila. Ten mužstvo podržel především při tvrdé střele Pejši z přímého kopu a dvou pokusech Grussmanna. Naději pro Pražany vzkřísil čtvrt hodiny před koncem Nikl opět po rohu a hlavou. Na závěrečný nápor však už Bohemians neměli dost sil. V tabulce zůstávají poslední, ale ve středu budou mít na stejném stadiónu šanci složit reparát v opakovaném utkání s Jabloncem.

Hlasy trenérů po utkání:
Vlastimil Petržela (Bohemians):"Do 40. minuty jsme měli herně navrch. Hráli jsme jednoduchý fotbal, protože na velké
kombinace nemáme hráče. Pak nás ale položil brankář, góly, které dostal, byly trestuhodné. Prostředí nám nevadilo, trávník tady byl dokonce lepší než na Bohemians. Ze středy mám trochu obavy, přibývají nám totiž další zranění, zápas nedohrál Novák a Krejčíka porazilo auto."
Petr Žemlík (Opava):"Psychicky jsme na tom po domácí prohře byli dost špatně, proto si vítězství cením, zvláště když jsem v lize poprvé porazil Vlastu Petrželu. Po dlouhé době hráli Pejša, Rozsypal a Prasek a jejich návrat po zranění byl v celku úspěšný. V případě Praska jsem byl předem rozhodnut, že bude hrát jen půlhodinu, protože po zranění páteře byl celý rok mimo hru."