FK Viktoria Žižkov - Bohemians 1905 0:2 (0:2)

<strong>Branky:</strong> 81. a 90. Kuchař.<br /><strong>Rozhodčí:</strong> Draštík. <br /><strong>ŽK:</strong> Mašek, Hunal - Boskovič, Kuchař, Hrdlička.<br /><strong>ČK:</strong> 84. Urban.<br /><strong>Diváků:</strong> 6204.<br /><strong>Žižkov: </strong>Kostelník - Hunal - Urban, Mlejnský - Petrouš,<br />Burian, Časko, Holota, Němec - Klinka, D. Mašek.<br /><strong> Bohemians: </strong>Blažek - Sadílek - Vrábel, Végh - Kuchař,<br />Boskovič, Nikl, Hrdlička, Grund - Švejdík, Novák.

V zajímavém utkání s dramatickou zápletkou dnes zvítězili fotbalisté Bohemians Praha na půdě Viktorie Žižkov 2:0, když obě branky vstřelil v poslední desetiminutovce hostující Kuchař. Porážka odsoudila Žižkovské po podzimní sezóně na poslední příčku tabulky.
Klokani vsadili od první minuty na hru ze zabezpečené obrany, napadání soupeře hluboko v jeho území. Žižkovští se však dokázali i přesto v prvním poločase častokrát prosadit, především zásluhou s přehledem hrajícího Časka, který byl u
všech šancí domácích. Největší z nich měl ve 36. minutě, kdy do té doby nejlepší hráč soupeře Sadílek udělal hrubou chybu a v následném souboji Časko přehlavičkoval Blažka. Míč směřující do opuštěné svatyně však dokázal ještě Sadílek odvrátit. Šanci krátce před přestávkou měl také Trval, ovšem jeho dorážka z bezprostřední blízkosti minula tyče.
Obraz hry se příliš nezměnil ani po změně stran, a tak velmi slušně zaplněné ochozy viděly dramatické utkání na obou
stranách. Po hodině hry hosté pochopili, že domácím dochází dech a svou agresivní hrou s velkou dávkou obětavosti získávali půdu pod nohama. Definitivní rozuzlení přinesl nečekaně rohový kop Kuchaře devět minut před koncem, který si nešťastný brankář Kostelník srazil za svá záda. V zoufalém závěru domácí ještě ztratili vyloučeného Urbana a v poslední minutě inkasovali podruhé z kopaček Kuchaře.

Hlasy trenérů po utkání:
Jaroslav Hřebík (Žižkov):"Utkání jsme ztratili zbytečně až ve druhém poločase, do té doby jsme měli navrch. O jeho osudu jednoznačně rozhodly dvě branky v naší síti, které padají na vrub brankáře. Řada hráčů v druhé části také nedokázala reagovat na tradiční agresivní hru soupeře, kterou nás porazil."

Vlastimil Petržela:"Po domluvě v kabině nám vyšel výborně úvod druhého poločasu. Od těch chvil jsme začali hrát to, co jsme si řekli a závěr utkání už naši hráči odehráli trochu v eufórii. Vítězství je pro nás hodně důležité, zvláště před zimní přípravou. V ní snad dojde k doplnění mužstva tak, abychom na jaře dosáhli svých cílů."