Havel: Musíme tomu jít naproti

O zápasu v Brně hovoří Milan Havel.

Havel: Musíme tomu jít naproti

Po duelu v Brně v útrobách stadionu sdělil své pocity Milan Havel. Co řekl o utkání a neproměňování šancí se dočtete v rozhovoru.

Milane, jaké máš pocity z utkání?
Zápas jsme nezvládli. Bylo to vyrovnané, ale špatně jsme naložili se šancemi, které jsme měli.

Dostali jsme dvě stejné branky.
Padlo to ze standardních situací. Při té první to Švícko (Michal Švec) tečoval a smolně to spadlo do branky. U toho druhého mi dal u lajny Řezníček ránu a já jsem ho pak špatně fauloval. Brno toho využilo a vyhrálo.

Rychle jsme se dostali do vedení. Neuspokojili jsme se?
To bych neřekl. Zápas jsme nezačali nejlépe. Sice jsme dali gól, ale jinak jsme museli přežít několik šancí Brna. Je škoda, že si necháme dát hned branku na 1:1. Mohlo to být jiné.

Neproměnili jsme opět několik šancí. V čem myslíš, že děláme chybu?
Sráží nás to celou sezónu. V každém utkání si vypracujeme několik šancí. V tréninku nám to tam padá. Nevím, co v zápase děláme špatně.

I ty ses dostal do šance. Jak bys ji popsal?
Byl tam centr z pravé strany. Číža (Tomáš Čížek) to výborně pustil, já jsem viděl, že se obránce se mnou nechytil a na dlouhou nohu ve skluzu jsem netrefil bránu.

Poznamenal nás terén?
FC Zbrojovka Brno - Bohemians Praha 1905 2:1 (1:1)
FC Zbrojovka Brno - Bohemians Praha 1905 2:1 (1:1)
Stav hrací plochy byl pro oba týmy stejný. Neměl na nás vliv.

Jak na tým působí situace, ve které se nachází?
Je tam s námi spousta týmů. Je velká škoda, že dnes, nebo minulý zápas s Libercem (0:1) jsme neudělali ten potřebný krok, který by nám asi k záchraně stačil. Teď budeme muset bojovat dál. Máme doma Spartu, dáme do toho všechno a snad nějaký bod získáme.

Co naši fanoušci? Dorazili i v takovém počasí ve slušném počtu.
Byli super. Klobouk dolů před nimi, kolik jich přijelo v těchto klimatických podmínkách. Mrzí mě, že jsme je neodměnili vítězstvím. Chtěl bych jim poděkovat za jejich podporu.

Opět jsme odehráli ve velkém tempu první poločas. Ten druhý už ale zvolníme a nedaří se nám. Čím to může být?
Nemyslím si, že bychom měli první poločas více možností ke skórování. Možná jsme po přestávce více nervózní a nepadá nám to tam.

Vracel se trenér Pivarník k duelu s Libercem? Vzhledem k nastřelování brankových konstrukcí.
S Libercem nám chybělo štěstí, že se míč neodrazil za brankovou čáru. Dnes to bylo jiné, musíme tomu jít naproti a protrhnout to.