V neděli přijede Sparta!

Ďolíček přivítá účastníka čtvrtfinále Evropské ligy.

V neděli přijede Sparta!

V mnoha směrech zajímavé střetnutí čeká na Klokany v neděli u Botiče, a to hned z několika důvodů. Sparta letos válí v Evropské lize a nachází se na druhém místě ligové tabulky, k tomu jí pomohla spousta hráčů, z nichž mnozí se ale nacházejí na listině zraněných. Jmenovitě třeba Zahustel, Mazuch, Vácha nebo Jiráček. Jestli je to pro Spartu velká ztráta a jak náročný to bude zápas, nad tím se zamýšlí trenér Bohemians Roman Pivarník: "Každý soupeř je těžký, ale musím říct, že Sparta, tak i Plzeň, patří do kategorie mužstev, se kterými se špatně vyhrává. Sparta má nabitý program nejenom toto období, ale vlastně celé jaro," přidává pár slov k účinkování v Evropské lize a domácím MOL Cupu. A právě herní vytíženost celku z Letné může být dle pana Pivarníka cestou k úspěchu našeho celku: "Od začátku jara hrají kromě reprezentační pauzy, kde měli také hodně hráčů, anglickým stylem, navíc je hodně zápasů ještě čeká. V Anglii hrají anglické týdny pravidelně, ovšem u nás se to týká jen jednoho mužstva a další týmy tak mají oproti Spartě výhodu. Navíc přicházejí zranění, únava z dlouhého cestování," přidává kouč Klokanů další body, na nichž by mohl stavět.

AC Sparta Praha - Bohemians Praha 1905 3:0 (1:0)
AC Sparta Praha - Bohemians Praha 1905 3:0 (1:0)
Ještě dnes totiž Spartu čeká měření sil se španělským Villarealem, zdali by se z tohoto zápasu dala čerpat inspirace, i nad tím uvažuje pan Pivarník: "Nedá se to vůbec srovnávat, přinesli si výsledek z prvního utkání, v němž byla síla Villarealu obrovská. Navíc Sparta musí dotahovat výsledek, je to rozdílná soutěž i soupeř," neguje nakonec slovenský rodák zvěsti, že by čtvrteční zápas mohl něco ukázat. Lepší porovnání tak nachází spíše jinde, a to v lize: "V lize neměli jednoduché zápasy a museli hodně zapnout, i když na Slovácku se to nepovedlo, ale třeba nyní naposledy vyhráli nad Příbramí. Doufám, že je za podpory našich fanoušků v Ďolíčku hodně potrápíme a budeme na konci zápasu tím šťastnějším týmem," přidává na závěr i tíhu odpovědnosti, jež bude ležet na bedrech skvělých příznivců Klokanů.

A právě pro domácí fanoušky si klub připravil i několik dalších překvapení. Od 18 hodin bude před pobočkou Fortuny na hlavní bráně nachystána autogramiáda legend zelenobílého dresu Josefa Jindřiška a Marka Nikla. To ale není vše, Klubový magazín 1905 Klokan se bude tentokrát prodávat v širším vydání, avšak stále za stejnou cenu 20 Kč. I nadále bude možné také vyměnit staré členské kartičky DFB, a to v pojízdném stánku fanshopu na náměstíčku. Za to ale klub vyzývá kuřáky, aby brali větší ohled na ostatní fanoušky na hlavní tribuně, kterým by mohl kouř z cigaret vadit.

AC Sparta Praha - Bohemians Praha 1905 3:0 (1:0)
AC Sparta Praha - Bohemians Praha 1905 3:0 (1:0)
Nepochybně leží všem příznivcům na srdci i to, v jaké sestavě Klokani nastoupí do tohoto zápasu, Mikuš je dlouhodobě zraněn a Schick nemůže dle dohody klubů nastoupit. "Určitá komplikace to je," vyjadřuje se k otázce zahajovací jedenáctky trenér Pivarník: "Věděl jsem, že čas Mikuše přijde se Spartou, ale trochu se nám to zkomplikovalo. Musíme to vyřešit s hráči, které máme k dispozici," nechává však sestavu stále zahalenou tajemstvím. Otazník zůstává viset i nad startem Hubínka, jenž si v zápase s Libercem poranil tříslo: "Michal se včera připojil k mužstvu, ale zatím netrénuje na sto procent a je na nás, abychom se správně rozhodli. Není to věc formy, tu neztratil, ale aby se mu zranění neobnovilo a nestál v dalších důležitých zápasech," odpovídá Roman Pivarník. Na přetřes přišly i standardní situace, s nimiž měli Klokani v posledních duelech problémy: "Zaměřujeme se na standardky pravidelně. Dle statistik jsme góly dávali a nedostávali ze standardek," nevidí trenér Bohemians hlavní problém v tomto směru: "Je ale pravda, že jsme tomu dnes věnovali hodně času."

Velký zápas, kde se nakonec dozvíme odpovědi na všechny tyto otázky, začíná v neděli v 18:45 v Ďolíčku. Jako hlavní rozhodčí družstva na hřiště přivede pan Radek Příhoda, asistovat mu budou pánové Petr Blažej a Michal Urban. Utkání bude vyprodané a v den zápasu nebudou vstupenky vůbec k dispozici!

Bookmakeři Fortuny favorizují Spartu v kurzu 1,59, remízu vypsala tato společnost ve výši 3,9, na Klokany lze vsadit v kurzu 5,6. V případě víry v to, že Bohemka v Ďolíčku neprohraje, lze sázku umístit na tiket v kurzu 2,3. Fortuna nabízí i sázkovou příležitost „Dvojitá šance“, kdy stačí, aby tipovaným výsledkem skončil buď první poločas nebo celý zápas. Vítězství Bohemky lze v této sázce vsadit v kurzu 3,8. Stav, kdy se body budou dělit, je možno na tiket zařadit v kurzu 1,88. Kompletní nabídku Fortuny naleznete na tomto odkazu.