Vyprodaný Ďolíček viděl remízu

Klokani předvedli úžasný výkon, trocha štěstí však chyběla.

Vyprodaný Ďolíček viděl remízu

Před zápasem se ve vzduchu vznášelo hned několik statistik. Například Sparta v české lize v Ďolíčku nikdy nevyhrála o více než jednu branku a Klokani neporazili Spartu již patnáct let. Jak moc se tyto prognózy naplní, to ukázal samotný zápas.

Bohemians Praha 1905 - AC Sparta Praha 2:2 (1:1)
Bohemians Praha 1905 - AC Sparta Praha 2:2 (1:1)
Hráči z Letné byli v samotném začátku více na balónu, jak moc se ale mýlili ti, kteří předpokládali, že to vydrží celý zápas. Hned v desáté minutě Čížek neuvěřitelným pasem vyslal Mosqueru, ten prošel až do vápna, ustál držení Konatého a našel na druhé straně osamoceného Acostu. Ten už pouze uklidil míč do prázdné brány a běžel slavit jednobrankové vedení.

Poté se Sparta trochu více osmělila a vyprodukovala střelu Marečka, tu ale efektním skokem Zlámal vyrazil. To však bylo na dlouhou dobu z jejich strany vše a naopak začal úřadovat veterán v zelenobílém dresu Čížek. Po dvaceti minutách hry zvedl tribuny ze sedadel, kdy v běžeckém souboji s Konatém ukázal, že se snad musí kamarádit s Usainem Boltem a přesprintoval afrického hráče, i když při startu ztrácel několik metrů. O deset minut později ukázal, že je nejen běžec, ale i technik, kdy na polovině hřiště kličkami doslova na pětníku přešel přes tři hráče, narazil si s Lulićem a upaloval sám na bránu. Bohužel ho v rozhodující chvíli doběhl Frýdek a Čížek už tak jen trefil brankáře Bičíka do nohy.

To nakoplo Spartu, která opět zahrozila. Po závaru ve vápně se odražený míč dostal k Dočkalovi, jehož střelu ještě ve vápně tečoval Lafata a srovnal tak běh na utkání na 1:1. Za chvíli měl šanci znovu Dočkal, ale jeho pokus tečoval mimo bránu Krch. Tím bylo uzavřeno první hrací dějství a všichni trnuli, co přinese to druhé.
Bohemians Praha 1905 - AC Sparta Praha 2:2 (1:1)
Bohemians Praha 1905 - AC Sparta Praha 2:2 (1:1)


A do něj vběhli Klokani hodně zostra. Hned po pěti minutách se prodral do vápna Čížek, který byl sražen Konatém, penalta se však překvapivě nepískala. Krásnou odpověď na toto rozhodnutí ale Bohemka nachystala hned vzápětí. Jiráskův centr se dostal ke Švecovi, jehož střela se odrazila na nohu osamoceného Šmída. Ten už tváří v tvář prázdné bráně neměl problém uklidit balón do sítě a zajistit znovu Klokanům vedení.

Že to byla voda na mlýn pro Bohemku demonstroval za chvíli agilní Čížek, jenž obral o balón váhajícího Kováče. Bohužel si při svém úniku ale moc předkopl balón a Bičík u něj tak byl dřív. Po Čížkově šanci přišla ještě ojedinělá akce Sparty, kdy se Lafata sám zjevil za obranou Klokanů a pádil sám vstříc Zlámalovi. Brankář Bohemky ale jeho střelu skvěle vystihl a vykopl ji pryč.

Bohemians Praha 1905 - AC Sparta Praha 2:2 (1:1)
Bohemians Praha 1905 - AC Sparta Praha 2:2 (1:1)
Sparta ucítila šanci a jala se oživit svou hru Brabcem, což se jí za chvíli vyplatilo. Před tím ale přišla ještě další ohromná příležitost Čížka, který po přiťuknutí od Acosty běžel sám na bránu. Jak už ale předznamenaly i jeho další šance, ani tentokrát nedokázal balón dostat mezi tři tyče. Na to tedy kontrovala Sparta, kdy přízemní Krejčího centr nalezl na penaltovém puntíku osamoceného Dočkala, který ve skluzu vsítil vyrovnávací gól.

Bohemka ale cítila, že dnes by mohla pokořit statistiky, které šly před zápasem proti ní, a hnala se dál za vítězstvím. Deset minut před koncem skvostným pasem Mosquera našel Čížka, ten hned vystřelil a orazítkoval tyč. Přesto Klokani i nadále neklopili hlavu a pokoušeli se vyprodukovat další branku. Poslední pokus byl k vidění minutu před koncem. Balón se dostal ke střídajícímu Proškovi, který však v životní šanci sám před Bičíkem trestuhodně selhal. Tím byl ukončen druhý poločas a družstva se tak i přes skvělou hru Bohemky rozešla smírně.