Klokani se vydají do Jihlavy

Navázat na poslední dobré výkony budou chtít hráči již tuto sobotu. 

Klokani se vydají do Jihlavy

Jihlava, to je celek, proti kterému se Klokanům extrémně daří. V první lize s ním dokonce znovuzrozená Bohemka ještě neprohrála, na jejím kontě se tak skví tři remízy a dvě výhry. Ta poslední přišla právě v současném ligovém ročníku, kdy naši borci dokonali obrat ve druhém poločase a připsali si vítězství 2:1. Naopak na poslední prohře s Jihlavou již dlouho sedí prach, datuje se až do září 2006, kdy Bohemians skolil hattrickem Petr Faldyna. To ale bylo ještě ve druhé lize. Ke všemu se ještě Jihlavě v poslední době nedaří, z posledních pěti zápasů hned tři prohrála. 

Bohemians Praha 1905 - FC Vysočina Jihlava 2:1 (0:1)
Bohemians Praha 1905 - FC Vysočina Jihlava 2:1 (0:1)
Trenér Pivarník ale krotí optimismus a všímá si i silných stránek celku z Vysočiny: "Hrají poctivě a podávají kolektivní kompaktní výkony," více však hru soupeře raději nespecifikuje a nechává si ještě nějaké eso v rukávu. Více slov naopak našel pro důležitost tohoto střetnutí, kdy proti sobě narazí dva týmy, které se pohybují těsně nad hranicí sestupu: "Tenhle zápas o udržení se v lize nebude, sice výhra bude znamenat na 90% jistotu setrvání v lize, zásadnější ale bude sledovat utkání Sigmy Olomouc v pátek v Mladé Boleslavi. Pokud Sigma toto klání nezvládne, tak potom i náš zápas bude úplně o něčem jiném," naznačuje kouč Klokanů, že karty rozdány doposud rozhodně nejsou.

Více otázek totiž vyvstává nad tím, kdo nastoupí v základní jedenáctce Bohemians. V minulém duelu se Spartou obdržel čtvrtou žlutou kartu Milan Jirásek, což znamená automatický distanc na následující zápas. Roman Pivarník tedy řeší, jak poskládat středovou řadu: "V tuto chvíli máme jasno tak na 90%, do podrobností bych ale jít nechtěl. Řešíme současně totiž i jiné problémy, kdy otazník visí nad startem Patrika Schicka," přidává trenér Bohemians další díl do rébusu zahajovací sestavy: "I u Hubínka nemůžeme s jistotou říct, jak to s ním bude vypadat." Další alternativou by tak mohl být Tomáš Čížek: "Všechno je to otázka zdravotního stavu, Čížek může nastoupit na hrotu, ale i ve středu zálohy, kde podal v Brně vynikající výkon," chválí pan Pivarník svého svěřence, zároveň však vše dále zahaluje rouškou tajemství: "Všechno je to ještě otevřené a rozhodovat se bude i v následujících dnech."

Nezdolný optimismus fanoušků Bohemians ale určitě nemůže být narušen, obzvlášť po výtečném představení Klokanů v Ďolíčku v derby se Spartou. Podobné pocity nepochybně vládnou i v samotném hráčském kádru: "Nálada v kabině je dobrá. Pořád to ale chce pozitivně pracovat a ničemu nepodléhat," pootvírá Roman Pivarník okénko do vlastního mužstva: "Hráči si hodně věří a i díky tomu mohou podat dobrý výkon. I když konkurence v týmu zas tak velká není," uzavírá lodivod Bohemky své povídání.
Bohemians Praha 1905 - FC Vysočina Jihlava 2:1 (0:1)
Bohemians Praha 1905 - FC Vysočina Jihlava 2:1 (0:1)


Kdo se nakonec objeví v sestavě Bohemians, to se dozvíte již v sobotu 23.4. od 17:00 na stadionu v Jihlavě. Samozřejmostí je i autobusový zájezd pro příznivce Klokanů, o kterém Virtuální Ďolíček již dříve informoval. Více o něm se dozvíte pod tímto odkazem. Jako hlavní rozhodčí přivede družstva na hřiště pan Karel Hrubeš, asistovat mu budou pánové Ondřej Pelikán a Jaroslav Kubr.