Bartek: Bylo to hodně důležité utkání

Vítězství v Jihlavě komentuje David Bartek.

Bartek: Bylo to hodně důležité utkání

Po utkání sdělil své pocity pro Virtuální Ďolíček David Bartek. Jeho názor na samotný zápas, situaci v tabulce a další dojmy záložníka Bohemians se dočtete v rozhovoru.

Davide, jaké to bylo utkání?
Bylo to dnes hodně důležité. Bylo to o tom, že kdo vyhraje, tak se výrazně přiblíží záchraně. Zápas jsme zvládli, i když se to pro nás nevyvíjelo dobře. Prohrávali jsme, ale rychle jsme srovnali. Ve druhé půli Číža (Tomáš Čížek) utekl obraně a předložil míč Hubajzovi (Michal Hubínek), který to uklidil krásně k tyči. Výsledek jsme udrželi a dotáhli do vítězného konce.

Nastoupil jsi po delší době. Jaké to pro tebe bylo, dostat se na hřiště, ještě k tomu v takhle důležitém utkání?
Pro každého, kdo nehraje, to je trochu složitější. Myslím si, že bych měl být už dost zkušený na to, abych to zvládl. Podle mého názoru jsem vyloženě nepropadl a pomohl jsem klukům udržet výsledek.

Nastoupil jsi na postu středního záložníka. Tam tě trenér moc nestaví. Bylo to v něčem jiné?
Je pravda, že ve středu zálohy nehraji. Nějaké zápasy jsem tam už odehrál. Problém jsem s tím neměl. Jsem asi schopen kromě stopera odehrát se ctí zápas na každém postu.

Proč myslíš, že bys nezvládl utkání na pozici středního obránce?
Nemám na to potřebnou výšku. Rozehrávku bych zvládl, ale ty centimetry by mi chyběly.

Zaznamenali jsme první výhru na cizím hřišti. Není to trochu zvláštní, že se nám to podařilo až teď? V řadě venkovních utkání jsme předvedli výborné výkony.
Hrajeme dobře, několik venkovních utkání jsme neprohráli a uhráli remízu. Venkovní výhru jsme získali v pravý moment.

Jak ty vnímáš naši situaci? Jsme už definitivně zachráněni?
Stoprocentní jistotu ještě nemáme. K tomu nám pár bodů schází. S největší pravděpodobností jsme se asi zachránili. Pro Olomouc to bude hodně těžké. Musela by všechny zbývající zápasy vyhrát, ale to by byl v její situaci zázrak.

Sektor pro fanoušky hostí je v Jihlavě neoblíbený. Naši fanoušci byli i tak hodně slyšet a vytvořili takřka domácí atmosféru. Co na to říkáš?
Naši fanoušci jsou fantastičtí a to úplně všude, kdekoliv v republice. Obrovský klobouk dolů před nimi, že nás v takovém počtu jezdí podporovat. Nás to nakopává k tomu, abychom podávali ještě lepší výkony než ty, které předvádíme. Na vítězství mají patřičnou zásluhu také oni.

Na pozápasové děkovačce se na koloběžce projížděl trenér Pivarník. Jak se to seběhlo?
Nevím úplně přesně, jak to vzniklo. Nejspíš to bude dohoda mezi trenérem a majitelem klubu, že když tady vyhrajeme, tak dostane trenér koloběžku.

Nemáš tušení, proč zrovna koloběžku?

Trenér říkal možná ze srandy, že to je pro syna.