Souboj o krále Vršovic se blíží

Derby se Slavií již tuto neděli!

Souboj o krále Vršovic se blíží

Už od září roku 2014 drží Klokani cenný primát, v toto datum totiž hráči Bohemians porazili svého soka v Ďolíčku brankami Jindřiška a Lietavy a od té doby nikdy neodešli poraženi. Tím pádem jim stále náleží právo užívat titul krále Vršovic. O prodloužení lichotivé série se bude snažit i trenér Bohemians Roman Pivarník: "Budeme chtít jet pořád dál v tom, co jsme nastolili v posledních zápasech. Respektujeme samozřejmě ohromnou sílu Slavie, ale my chceme hrát aktivně, jako celé jaro," hledí s optimismem do zápasu kouč Klokanů.

SK Slavia Praha - Bohemians Praha 1905 2:2 (1:2)
SK Slavia Praha - Bohemians Praha 1905 2:2 (1:2)
V poslední době ale měla Bohemka problémy s častým zraněním hráčů. Během jara znemožnily zdravotní problémy nastupovat Jindřiškovi, Hradeckému či Schickovi. "Tyto problémy samozřejmě máme," vyjadřuje se i v tomto směru pan Pivarník: "V tuto chvíli ještě nelze říct, jak na tom budou hráči o víkendu. Třeba Hradecký již trénuje a odehrál zápas za juniorku," přibližuje trenér Bohemians stav jednotlivých plejerů: "Jindřišek trénuje sám, ale dochází i na společné tréninky, kde se postupně zapojuje do méně náročných cvičení, třeba při tréninku přihrávek a podobně. Prostě do těch, na která už zdravotně stačí," popsal lodivod Klokanů stav absentujícího kapitána. Závěrem ještě dodal, jak to vypadá s kanonýrem Schickem: "Souvisí to hlavně s tím, co jsem řekl dříve, je to spíše otázka následujících dní, ještě uvidíme, jak to bude o víkendu."

Hrát nebude moci ani Švec, čímž vzniká místo na pozici defenzivního záložníka. "Absence Švece je velký problém," přidává pan Pivarník další slova k otázce víkendové sestavy: "Problém z toho důvodu, že u dalších dvou hráčů, kteří by na tomto postu mohli nastoupit, stále ještě nevíme, jak to budou mít se zdravím. Navíc i Hubínek ještě není úplně fit," pokračuje trenér Bohemians, aby toho nebylo úplně málo: "Je to něco, co budeme muset vyřešit, jak to uděláme, to se ještě uvidí."
SK Slavia Praha - Bohemians Praha 1905 2:2 (1:2)
SK Slavia Praha - Bohemians Praha 1905 2:2 (1:2)


Co fanoušky ale rozhodně nemusí trápit je doprovodný program k zápasu. Klub si totiž připravil hned několik událostí, na něž je možno se těšit. Před samotným výkopem bude uspořádána autogramiáda vybraných hráčů, která bude doplněna i novým Instagram rámečkem, ve kterém se budou moci diváci vyfotit. K tomu všemu bude mít společnost Fotonaut k dispozici fotokoutek, ve kterém vám udělá během pár sekund hezkou vzpomínku na souboj o krále Vršovic. Více informací o této akci naleznete pod tímto odkazem. A jelikož na termín zápasu připadá i první máj, svátek zamilovaných, nemusíte se bát, že byste přišli o polibek pod rozkvetlou třešní se svou drahou polovičkou. Společnost Roušal na nedělní střetnutí zajistila "líbací stromečky", které budou k dispozici na náměstíčku. V neposlední řadě hodlá návštěvníkům utkání zpříjemnit společnost Fortuna, jež se stala hlavním partnerem zápasu. V rámci doprovodného programu chystají podívanou i fanoušci v kotli, v této souvislosti však upozorňujeme, že nadále trvá zákaz používání pyrotechniky a klubu v případě jeho porušení hrozí značný finanční postih!

SK Slavia Praha - Bohemians Praha 1905 2:2 (1:2)
SK Slavia Praha - Bohemians Praha 1905 2:2 (1:2)
Po výhře v Jihlavě mají Klokani na svém kontě úctyhodných 29 bodů. Mají tím pádem čtyři kola před koncem náskok osmi bodů na předposlední Olomouc a pod sebou, vyjma celku z Hané, i další čtyři družstva. Tento počet bodů obvykle stačil k záchraně v nejvyšší soutěži. "Rozhodně to tak nebereme," neguje statistiky uplynulých ligových ročníků Roman Pivarník: "Olomouc hraje o víkendu doma, tudíž se to ještě může zamotat. My budeme vědět výsledky, protože se všechny zápasy ostatních hrají před námi, vývoj tak může být ještě všelijaký," pokračuje trenér Klokanů tím, že závěr soutěže bude ještě hodně zajímavý: "Co je ale nejdůležitější, my chceme skončit v tabulce co nejlépe bez ohledu na ostatní a hrát fotbal pro fanoušky."

Kdo se tedy nakonec objeví v zahajovací jedenáctce Klokanů a jak bude vypadat samotný zápas, to se dozvíte v neděli 1.5. v 19:00 na stadionu v Ďolíčku. Hlavním rozhodčím tohoto duelu bude pan Jiří Jech, asistovat mu budou pánové Jiří Moláček a Stanislav Pochylý.

Nabídku sázek si samozřejmě připravil i partner Bohemians - společnost Fortuna. V duelu o Krále Vršovic je, dle bookmakerů Fortuny, drobným favoritem hostující Slavia, na kterou si lze vsadit v kurzu 2,45. Na Klokany z Ďolíčku je kurz nastaven v hodnotě 2,82, remízu můžete u Fortuny vsadit v kurzu 3,2. Netroufnete-li si své peníze vsadit na vítěze utkání, zkuste sázku na počet branek v zápase. Fortuna vypisuje čtyři pásma počtu branek od méně/více než 1,5 branky v zápase, až po hodnotu méně/více než 4,5 branek v zápase. Věříte-li například, že v duelu padnou aspoň tři branky, lze vsadit tuto sázku v kurzu 2,15. Kompletní kurzovou nabídku k tomuto duelu můžete naleznout pod tímto odkazem.