Konkurzní kauza Bohemians ukončena!

Majitel klubu splnil svůj slib, konkurz je vyřešen.

Konkurzní kauza Bohemians ukončena!

29. duben 2016, datum, které bude zapsáno v historii Bohemky zlatým písmem. Dnešního dne byla odstřihnuta velká koule u nohy bránící Bohemce jedenáct let v rozletu. Koule s nápisem konkurz.

Dnes ráno se sešli majitelé Bohemians, zastoupeni předsedou představenstva Dariuszem Jakubowiczem, místopředsedou představenstva Ondřejem Novotným a JUDr. Pavlem Fráňou, aby provedli úhradu poslední částky potřebné k vyrovnání konkurzního dluhu zkrachovalé FC Bohemians Praha, a.s.

Ukončení konkurzu
Ukončení konkurzu
Za účasti správce konkurzní podstaty Roberta Hynka byla uhrazena poslední částka v symbolické výši 1.905.000 Kč, která doplnila již předešlé platby nutné k uspokojení věřitelů. Podstatnou částkou převyšující milion korun se již v minulosti zavázalo přispět i Družstvo fanoušků Bohemians, které za pouhé dva měsíce již dokázalo mezi svými členy vybrat na úhradu konkurzu 400.000 Kč.

Na základě úhrady veškerých dlužných pohledávek byla dnes podepsána Dohoda o narovnání, která znamená konec jedenácti let boje s konkurzem FC Bohemians Praha. „Tímto krokem je konkurz fakticky ukončen,“ raduje se ředitel klubu Darek Jakubowicz.

Bohemka může již tedy nerušeně pokračovat ve sportovním rozvoji. Na cestě od krachu, který klub překonal jen díky pomoci fanoušků, vede mnoho let klub Dariusz Jakubowicz. „Mým základním cílem bylo ukončit konkurz a vyřešit stadion, což jsem i veřejně slíbil. Nyní je jasné, že obojí se podařilo, a jsem šťastný, že v nové sezóně už se budeme moci poprvé v éře znovuzrozené Bohemky věnovat plně fotbalu,“ těší se na světlejší budoucnost předseda představenstva.

„Je to bez nadsázky historická chvíle v dějinách Bohemky,“ nešetří superlativy Ondřej Novotný, místopředseda představenstva klubu, který je v současnosti také jediným majitelem akcií FC Bohemians Praha v konkurzu. V obou pozicích vystřídal nedávno zesnulého Vladislava Suchého. „I za Vláďu jsem nesmírně šťastný, že se podařil tento letitý souboj se zlem za záchranu Bohemky dotáhnout do konce. On vlastně upekl ten dort, z něhož teď slízávám smetanu. Na všechny, kteří dokázali dotáhnout Bohemku přese všechna úskalí až k dnešnímu velkému okamžiku, bychom neměli nikdy zapomenout.“

Bohemians Praha 1905 tedy vstupují do nové éry. Nesmírné handicapy, které vyčerpávaly klub po stránce finanční i lidské, jsou nyní odstraněny. Dnes má každý Klokan opravdu co slavit!