Koruna pro krále Vršovic zůstává Bohemce

Zelenobílí borci jsou ve vršovickém derby i nadále neporaženi.

Koruna pro krále Vršovic zůstává Bohemce

Velká očekávání se nesla před zápasem s rivalem ze sousedství, kdy byla hlavním partnerem utkání sázková kancelář Fortuna. Již od září roku 2014, kdy náš klub srazil v Ďolíčku Slavii dvougólovým přídělem, neodešli Klokani z lokálního derby poraženi. Ještě před výkopem byli uvedeni do Síně slávy Václav Jež a in memoriam Lukáš Přibyl.

Bohemians Praha 1905 - SK Slavia Praha 0:0
Bohemians Praha 1905 - SK Slavia Praha 0:0
Bohemka vlétla do zápasu hýříc aktivitou. Už ve třetí minutě se v pádu v malém pokutovém území snažil o zakončení Havel, ale na Pavlenku si nepřišel. Hned po chvíli ho následoval Schick, jenž vypíchl míč Bílkovi a řítil se sám na bránu. Bohužel si ale v rozhodující chvíli moc předkopl balón, tudíž jeho šanci zastavil vyběhnutím brankář.

Po dvaceti minutách hry zelenobílé srdce opět zaplesalo. Mosquera typicky potáhl míč po levé straně a odcentroval. Do balónu se nůžkami opřel Schick a orazítkoval tyč. Zahanbit se nechtěla nechat ani Slavia. Dvě minuty po Schickově pokusu se po levém křídle prohnal Mešanović, připravil si míč na střelu a trefil Zlámala. Následná dorážka osamoceného Škody skončila nad bránou. Bohužel tohle však byla poslední větší příležitost prvního hracího dějství.

Ve druhé půli začala Slavia více kousat. Chvilku po zahajovacím hvizdu přešel Hušbauer přes obránce a osamocen se skácel ve vápně, nicméně penalta se nepískala. Další šance hostujícího celku přišla vzápětí. Mešanović se dostal k odraženému míči po Škodově střele a z bezprostřední blízkosti trefil břevno. Při této velké příležitosti bosenského útočníka utrpěl tržnou ránu na hlavě brankář Zlámal, dokázal ale po ošetření v zápase pokračovat.
Bohemians Praha 1905 - SK Slavia Praha 0:0
Bohemians Praha 1905 - SK Slavia Praha 0:0


Bohemka se začala strachovat o výsledek, rozhýbat ofenzivu se tedy vypravil za Schicka Akulinin. A čtvrthodinu před koncem se Klokani málem radovali. Přetažený centr skončil u Švece, avšak jeho hlavičku bravurním zákrokem zneškodnil gólman Slavie. To byla pohříchu poslední velká šance zápasu od Klokanů. Když sedm minut před závěrečným hvizdem nedokázal doběhnout Zmrhalovu přihrávku Škoda, bylo v utkání takřka dohráno. V devadesáté minutě už pouze Bartka nahradil Gajić, čímž se uskutečnil závěrečný bod vršovického duelu. Ani jeden z celků nedosáhl gólové radosti, remíza tak přinesla prodloužení kladné série proti rivalovi z Edenu.