Pivarník: Věřili jsme ve vítězství, daleko k němu nebylo

Trenéři Dušan Uhrin ml. a Roman Pivarník hodnotí vršovické derby.

Pivarník: Věřili jsme ve vítězství, daleko k němu nebylo

Nejprve přednesl svá vyjádření trenér hostů - Dušan Uhrin ml.

"Vstoupili jsme do utkání zbytečně s bázlivostí," lkal nad výkonem svých svěřenců: "Představovali jsme si to jinak, že se o to porveme víc. Takhle se o body prostě nehraje," nešetřil drsnou kritikou: "Jsme bázliví, naši hráči umí hrát fotbal, ale aby se schovávali a nešlo jim přihrát od obrany, to takhle nejde."

"Vím, že v Ďolíčku se hraje špatně a ztroskotaly tu i jiné týmy, ale kdybychom hráli jako doma, tak by to vypadalo jinak," nepřímo pochválil atmosféru svatostánku Bohemians. "Nejsem spokojený s ofenzivou, to je pro mě málo," viděl chyby především ve hře na útočné polovině: "Hráče nabádáme k tomu, aby byli aktivní, šli do křídla, hráli roztaženou hru. Neviděl jsem tam však dnes žádnou odvahu," zakončil svá filipika vůči předvedené hře Slavie.

Bohemians Praha 1905 - SK Slavia Praha 0:0
Bohemians Praha 1905 - SK Slavia Praha 0:0
Druhým v pořadí byl domácí kouč - Roman Pivarník.

"Věřili jsme, že jsme schopni Slavii doma porazit," začal optimisticky: "Neměli jsme k tomu daleko, ale remíza na konci je asi spravedlivá." Pokračoval i zhodnocením soupeřova celku: "Slavia je nepříjemný soupeř, všichni metr devadesát, hrají silový fotbal a hodně zjednodušují přechodovou fázi. Dokázali jsme si s tím relativně poradit, i když výškovou převahu měla Slavia," našel jednu ze slabin u svého družstva.

"V prvním poločase jsme hodně akcí dělali po levé straně a příležitosti tam byly, Schick měl hezké zakončení, ale bohužel tam stála tyč," vznesl slova chvály na adresu mladého útočníka: "Byli jsme hodně pozorní, snažili se kombinovat, ale byl to velmi náročný zápas. Ve druhém poločase jsme v tom pokračovali, Michal Švec měl další gólovku, kterou gólman pouze reflexem vyrazil," dodal na závěr svého povídání: "Slavia ale také jednu šanci měla."

Hlavním partnerem souboje o krále Vršovic byla sázková kancelář Fortuna.