V sobotu čeká Klokany souboj s Baníkem

Ostravský celek přivítá Bohemians ve Vítkovicích.

V sobotu čeká Klokany souboj s Baníkem

Zápas proti družstvu, které má již jistý sestup z nejvyšší soutěže, může přinášet mnohá úskalí. I přes nelichotivé statistiky dokázal slezský tým z posledních pěti zápasů dva vyhrát, nový impuls v podobě trenéra Vlastimila Petržely rozhodně funguje. To lodivod Bohemians Roman Pivarník ale vidí vše trošku z jiného úhlu pohledu a neguje názory, že by potvrzený propad Baníku do druhé ligy mohl mít na samotné utkání vliv: "Ostrava má sestup jistý již dlouho, bylo to i avizované dopředu, teď už je to jen potvrzené. U jeho hry se nic měnit nebude," předkládá kouč Klokanů to, že i přes nelichotivé postavení v tabulce nedají hráči soupeře nic zadarmo. "Důležité pro nás spíš bude sledovat v pátek zápas Sigmy na Dukle, protože po tomto střetnutí by mohlo vše být potvrzeno předem i pro nás," zve pan Pivarník k jinému zápasu 28. kola, který by mohl znamenat definitivní potvrzení setrvání Bohemians v první lize.

Bohemians Praha 1905 - FC Baník Ostrava 3:1 (1:0)
Bohemians Praha 1905 - FC Baník Ostrava 3:1 (1:0)
Zpět ale k duelu našich borců. Informace o přípravě na utkání přinesl samozřejmě kouč Klokanů: "Hráči pojedou po své ose již v pátek, je to tak lepší, i oni sami se na tom tak dohodli." Jeho slova následně doplnil tiskový mluvčí klubu Tomáš Mutinský: "Nejprve bude v pátek dopoledne vyrážet autobus s kustody a pár dalšími lidmi, následně po poledni vyrazí hráči vlakem. V Ostravě na ně již bude čekat stejný autobus, který vyrážel z Prahy před nimi. V něm se poté přesunou na hotel," sdělil pan Mutinský ve zprávě o daleké cestě našich hráčů.

Poprvé bude Bohemka hrát na stadionu ve Vítkovicích, svatostánku, jenž hostí třeba světoznámou Zlatou tretru. Na toto hřiště má své vzpomínky i trenér Pivarník: "Stadion znám samozřejmě dobře. Na starém stadionu před rekonstrukcí jsem byl přítomen ještě když jsem trénoval ve druhé lize třeba HFK Olomouc a Kroměříž. Je to atleticko-fotbalový stadion, tudíž je tam hřiště daleko od diváků," shrnuje zároveň i negativa moderního hřiště, na němž netradičně v současné době Baník působí.

Co ale fanoušky rozhodně zajímá, to je start Tomáše Čížka. Ten v uplynulém měsíci získal cenu pro nejlepšího hráče Bohemians a na tutéž cenu byl nominován i v rámci celé soutěže. "Jsem rád, že ho lidé oceňují," reaguje na úspěchy svého svěřence trenér Klokanů: "Dostal se do výborné formy a herní pohody. Co ho ale stihlo zranění, tak má do konce sezóny volno," přináší nepříjemný fakt Roman Pivarník: "Jak to s ním bude dále, to se ještě uvidí."
Bohemians Praha 1905 - FC Baník Ostrava 3:1 (1:0)
Bohemians Praha 1905 - FC Baník Ostrava 3:1 (1:0)


"Máme v poslední době větší problémy, v průběhu jara ztrácíme hráče," vyjadřuje se kouč Klokanů k aktuálnímu rozpoložení v týmu. Otazník totiž visí i nad startem komety letošní sezóny Hubínkem: "Michal ještě stále není stoprocentně fit. Navíc máme i další zdravotní trable u jiných hráčů po zápase se Slavií, nechtěl bych to ale více specifikovat," zakončuje své povídání Roman Pivarník.

Kdo tedy nakonec v zelenobílém dresu nastoupí, to se můžete dozvědět v sobotu 7. 5. v 15:30 na stadionu ve Vítkovicích. Zápas bude jako hlavní sudí řídit pan Michal Paták, asistovat mu budou Lucie Ratajová a Jakub Hrabovský.
Na Městském stadionu ve Vítkovicích jsou pro fanoušky Bohemians vyhrazeny sektory C1 až C4. Cena vstupenky do těchto sektorů je 100 Kč. Pokladny u sektoru se nacházejí při příchodu z ulice Závodní a otevřou se hodinu před výkopem. Plán stadionu ve Vítkovicích i jeho návštěvní řád naleznete zde. Pořádající klub upozorňuje, že fanoušci se symboly Bohemians nebudou vpuštěni do ostatních sektorů stadionu.
Do sektoru nebudou vpuštěny osoby zjevně pod vlivem alkoholu či jiných návykových látek. Budou prováděny namátkové testy a dechové zkoušky za asistence strážníků Městské policie. Je zakázáno používat pyrotechniku a kouření na stadionu mimo vyhrazená stanoviště pro kuřáky. V celém areálu je také zakázán prodej a konzumace alkoholických nápojů. Baník Ostrava dále žádá fanoušky, aby fanoušci při vyvěšování vlajek nepřekrývali reklamní bannery. Na závěr domácí klub upozorňuje, že jakékoliv poškození atletické dráhy je díky její hodnotě považováno bezpečnostními složkami za trestný čin.


Bohemians Praha 1905 - FC Baník Ostrava 3:1 (1:0)
Bohemians Praha 1905 - FC Baník Ostrava 3:1 (1:0)
Na utkání si samozřejmě můžete vsadit i u partnera Bohemians společnosti Fortuna, která vydala následující prohlášení. Na půdu již jistě sestupujícího Baníku jede Bohemka v roli favorita. Alespoň tak nastavil kurz bookmaker Fortuny. Na vítězství vršovického týmu je možno vsadit v kurzu 2,15, dělbu bodů lze na tiket vložit v hodnotě 3,2, vítězství domácích borců je honorováno kurzem 3,35. Věříte tomu, že jihoamerická dvojice Mosquera s Acostou vstřelí branku? Vsaďte si na Mosqueru v kurzu 4,2 a Acostu v kurzu 3,8. Zajímavý je údaj, jak utkání vidí sázkaři Fortuny. Na triumf domácích sází 15% sázkařů, stejné číslo věří tomu, že duel skončí plichtou. 70% sázkařů pak důvěřuje hostujícím Klokanům. Veškerou kurzovou nabídku k tomuto utkání naleznete na tomto odkazu.