Pivarník: Ukázali jsme morál

Vlastimil Petržela a Roman Pivarník hodnotí sobotní duel.

Pivarník: Ukázali jsme morál

Před zástupci tisku se představil trenér FC Baník Ostrava - Vlastimil Petržela.

"První poločas to nebylo moje mužstvo," začal hned zkraje velmi zostra: "Nevím, co se stalo, bohužel jsme do zápasu vstoupili chladně. Upozorňovali jsme hráče, že mužstvo Bohemky je důrazné a šikovné na balónu," připomněl něco z předzápasových rozhovorů: "Ale všechno, co jsme jim říkali a promítali, šlo vniveč."

Následně pokračoval zhodnocením prvního poločasu: "To jsme měli štěstí, že to bylo jen 0:2, protože tam měli další dvě nebo tři vyložené šance. Druhou půli jsme už začali úplně jinak, začali jsme hrát fotbal a kombinovat, zjistili jsme, že to jde," navázal poukázáním na naprosto odlišný výkon v dalším hracím dějství. "Tajně jsem pak věřil, že to ještě vyrovnáme a otočíme, ale už se to nepovedlo," zakončil své povídání.

Na paškál přišel samozřejmě i kouč Bohemians Praha 1905 - Roman Pivarník.

FC Baník Ostrava - Bohemians Praha 1905 1:2 (0:2)
FC Baník Ostrava - Bohemians Praha 1905 1:2 (0:2)
"My jsme věděli, co nás čeká," předestřel něco z vlastní přípravy na utkání: "Věděli jsme, že domácí mají problémy v defenzivě, ale je škoda, že jsme toho dnes nedokázali více využít. Mohlo to být klidně 5:0 v poločase," posteskl si nad Achillovou patou poslední doby: "Ale neproměnili jsme několik šancí, bohužel se dlouhodobě potýkáme s koncovkou, nedokážeme šance proměňovat."

"Baník dal potom kontaktní gól z penalty a dostal se do zápasu," začal hodnotit hru po přestávce: "Druhý poločas jsme oddřeli, měli jsme ale i další šance, stejně jako Baník. Jsem rád, že jsme ukázali morál a dokázali to dotáhnout do vítězného konce," dal definitivní tečku za dnešním zápasem.