V současné sezóně naposledy na ligu do Ďolíčku

Závěrečné domácí utkání netradičně ve středu. 

V současné sezóně naposledy na ligu do Ďolíčku

Anglický týden Bohemky pokračuje. Tentokrát pod dohledem televizních kamer přivítá Ďolíček celek z Mladé Boleslavi, který hraje o hodně. Má náskok dva body na čtvrtý Liberec a pokud chce svou pozici udržet, bude muset předvést proti v poslední době výborně hrajícím Klokanům zarputilý výkon. K tomu jí ale s největším předpokladem nebude moci přispět ještě nedávná hvězda zelenobílých Jakub Rada, který nedohrál minulé ligové kolo po zásahu míčem do hlavy.

FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905 1:1 (1:1)
FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905 1:1 (1:1)
Nejen zítřejší soupeř, ale i Bohemians budou mít ve svém kádru pravděpodobně absence. "Ano, je pravda, že na jaře máme velkou marodku," vyjadřuje se ke zraněním hráčů trenér Roman Pivarník: "Nad několika hráči visí otazník, uvidíme, jak to bude ještě vypadat na dnešním tréninku." Jistojistě už teď fanoušci mohou oželet jednoho z pilířů středu zálohy Michala Hubínka, ten dostal v zápase s Baníkem Ostrava čtvrtou žlutou kartu, což znamená stop pro zápas se středočeským týmem.

A právě zápas s Baníkem Ostrava byl pro naše družstvo hodně zásadní, jelikož díky vítězství na hřišti ve Vítkovicích byla definitivně stvrzena záchrana v nejvyšší soutěži. Teoreticky je to i šance pro členy širšího kádru, kteří v letošním ligovém ročníku ještě nedostali tolik příležitostí. "Možná se tam dostanou i další hráči, uvidíme, jak se s tím poperou na tréninku," připouští i kouč Bohemians, že svou šanci mohou dostat plejeři, kteří ještě čekají na svou šanci: "Chceme samozřejmě vyhrávat, tak ještě uvidíme, jak to bude vypadat."

Klub si i tentokrát připravil pro návštěvníky stadionu další vyžití. Na náměstíčku bude připraven stůl pro Fotbalpool, což je hra podobná kulečníku, avšak s fotbalovými míči, které hráč dopravuje do děr za pomoci kopů. Více informací o této hře naleznete pod následujícím odkazem. Ještě před zahájením zápasu proběhne na hřišti tradiční ocenění hráčů měsíce. Zároveň po posledních neblahých zkušenostech klub důrazně žádá fanoušky, aby během utkání nepoužívali pyrotechniku. Po posledních zápasech totiž hrozí mnohem vyšší pokuty.
FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905 1:1 (1:1)
FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905 1:1 (1:1)


Brány stadionu se otevřou ve středu 11.5. v 17:15, utkání samotné začíná v 18:15. Jako hlavní rozhodčí byl nominován pan Pavel Královec, asistovat mu budou pánové Tomáš Mokrusch a Jiří Kříž.