Klokani doma zakončili vítězně

Góly Luliče a Acosty přinesly výhru nad mužstvem z čela tabulky.

Klokani doma zakončili vítězně

Poslední domácí zápas současné ligové sezóny přivál do Ďolíčku celek z Mladé Boleslavi. Klub aspirující na pohárovou Evropu hrál o hodně, naopak Bohemka měl již své jisté a navíc nastoupila bez několika opor. Na pravé straně nahradil zraněného Čögleye Hašek a ve středu zálohy nastoupil oproti posledním sestavám s Bartkem Lulič. 

Bohemians Praha 1905 - FK Mladá Boleslav 2:0 (1:0)
Bohemians Praha 1905 - FK Mladá Boleslav 2:0 (1:0)
Začátek zápasu rozhodně diváky nenadchl. Hra neměla nikterak velký spád a k vidění byly především nepřesnosti na obou stranách, kdy se míč pohyboval okolo středového kruhu. První střelu na bránu tak mohli diváci vidět až v šestadvacáté minutě v podání Mosquery. Hned o tři minuty později skóroval Mosquera, ale gól mu nebyl uznán pro ofsajd.  Největším vytržením z letargie ale byla osmatřicátá minuta a první branka zápasu. Mosquera úchvatně zakombinoval s Havlem. Havel se dostal k centru, který mířil zpět na nabíhajícího Mosqueru, který ještě přepustil balón za sebe. Tam číhal nepokrytý Lulič, jenž neměl problém uklidit míč do sítě. Bohemka se dostala do vedení a stejný stav vydržel i do poločasového hvizdu. 

Do druhého hracího dějství poslal trenér Jarolím v dresu Boleslavi do hry Kalabišku, jenž nahradil Mageru, a zlepšená hra středočeského celku byla hned vidět. V padesáté minutě se Ščuk dostal přes Haška do úniku, jeho slibné zakončení bylo tečováno Krchem na roh. Na druhé straně zahrozili i Klokani, kdy Schick výborně prošel po levé straně a z úhlu přehazoval brankáře. Na brankové čáře ale ještě stihl zasáhnout obránce a poslat míč pryč. 

Boleslav hodlala ještě více posílit ofenzivu a na hřišti se objevil i nejlepší střelec Eura 2004 Baroš. Ten byl hned u další velké příležitosti, našel přízemním centrem na penaltovém puntíku volného Ščuka, tomu ale uskočil míč a ani dorážející Přikryl se nedokázal prosadit. Z šance hostů hned vyplynul protiútok Bohemians. Při něm Jirásek nacentroval za obranu, kam si naběhl Acosta, který nikým nebráněn posunul míč za brankáře Diviše. Domácí se dostali do dvoubrankového vedení a dal se očekávat tuhý nápor Boleslavi.
Bohemians Praha 1905 - FK Mladá Boleslav 2:0 (1:0)
Bohemians Praha 1905 - FK Mladá Boleslav 2:0 (1:0)


A hned o minutu později mohlo být vše jinak, avšak střelu hostů dokázal na čáře zkrotit Zlámal. Boleslav i nadále tlačila Bohemku, ale ta pozorně bránila a další gólová situace přišla až čtyři minuty před koncem. Po odraženém rohovém kopu střílel Jánoš, jehož střelu ještě tečoval Kalabiška, Zlámal stihl reflexivně zasáhnout. Zbytek utkání si už Klokani pohlídali a vyšperkovali ho i technickými finesami, které potěšily oko diváka. Zápas tak skončil výhrou Bohemians, která tudíž stylově zakončila letošní domácí ligovou sezónu.