Krch: Zkazili jsme si to sami

Dojmy z utkání sděluje Daniel Krch.

Krch: Zkazili jsme si to sami

Po zápase se jak o remízovém zápase ve Zlíně, tak i o celé sezóně, rozpovídal Daniel Krch. Veškerý jeho pohled v rozhovoru pro klubový web.

Tvůj popis posledního utkání letošní sezóny.
Věděli jsme, že to bude náročné. Ještě k tomu jsme hráli ve středu těžký zápas s Boleslaví. Bohužel jsme nabídli Zlínu šanci jít do vedení a on toho využil, pak to pro nás bylo těžké. Cítili jsme se trochu unaveně, ale zvládli jsme to.

Ovlivnil nás fakt, že jsme sem jeli docela dlouho?
Cesta sem také nebyla úplně příjemná, trvala skoro pět hodin. Při zápase se rozsvítilo sluníčko, což pro nás nebylo ideální.

V jakém stavu byla hrací plocha?
Když jsme vyběhli na předzápasovou rozcvičku, tak nás to překvapilo, jak je tráva vysoká. Je to pro nás nezvyk, a domácí na tom byli asi stejně. Netuším, proč nechali narůst trávník takhle vysoko.

Jak na tebe působil Zlín, který celé jaro nevyhrál?
Hráli doma, víc chtěli. Byla na nich vidět touha, ukázat se před domácími diváky.

Co říct k našim fanouškům?

Jsou skvělí. Za celý tým jim děkuji. Přijeli nás podpořit ve velkém počtu.

Co se stalo při obdržené brance?
Neporozuměli jsme si s Míšou Hubínkem. Chtěl mi nahrát, ale netrefil mě a vyslal Jordana do samostatného úniku, ten se nemýlil. Byla to hloupá chyba, moje i jeho, nechci to shazovat na něj. Byl to moment, kterým jsme si zkazili utkání.

Jak jsi viděl situaci, po které dostal Michal Šmíd červenou kartu?
Vyplynulo to ze ztráty míče na útočné polovině, oni hrají na brejky a překopli to přes nás na Koreše, který se rozebíhal mezi mnou a Pavlem Haškem. Šmíďák (Michal Šmíd) se to snažil křižovat, zároveň uskočit, aby ho netrefil, což se mu podle mě podařilo. Rozhodčí to viděl jinak, byl to nešťastný okamžik.

Otočili bychom výsledek, kdybychom dohráli v plném počtu?
Těžko říct. Určitě jsme po tom vyloučení začali Zlín víc přehrávat, než v jedenácti lidech. Možná se uspokojili, měli k dispozici jednobrankové vedení, plus výhodu o jednoho hráče navíc. Začali bránit a v tu dobu jsme si nějaké šance vytvořili. V závěru si něco vypracovali, ale Zdeněk Zlámal nás hodně podržel. To pramenilo z naší únavy, ke konci nám docházely síly.

Jak se ti líbí výkony Pavla Haška? Mistrovský zápas odehrál skoro po dvou letech.
Hrál velmi dobře, v obou utkáních. Měl opravdu dlouhou pauzu. Popasoval se s tím výborně.

Na střídání jsme měli jen tři hráče do pole. To je v první lize pozoruhodné.
Ke konci soutěže se nám zdravotní problémy nahromadily a museli jsme to takhle dohrát. Základní sestava zůstala v podstatě pohromadě. S Boleslaví do toho Pavel Hašek zapadl. Dnes nehrál Rafael Acosta, ale vrátil se Hubajs (Michal Hubínek). Moc změn trenér dělat nemusel, takže jsme se nebáli toho, že bychom byli nesehraní a nerozuměli si.

Skončili jsme na devátém místě. Jaké převládají nakonec pocity?
V konečném zúčtování jsme spokojeni. Hlavně jaro bylo pozitivní, uhráli jsme hodně bodů. Spoustu zápasů s velkými mužstvy jsme odehráli výborně. Jedním z nich bylo derby se Spartou, se kterou jsme dokázali držet krok, chvílemi i přehrávat. Povedl se nám už konec podzimu a po zimní přestávce jsme v tom pokračovali. Utekl nám start soutěže, museli jsme se trochu bát. Každý zápas byl pro nás důležitý. Nakonec se to zlomilo.

Co bylo největším jablkem sváru v celém ročníku ligy?
To bych nechal na trenérovi. On si to zanalyzuje a usoudí podle toho, kde máme největší rezervy.

Od tvého prvního letošního utkání (10. kolo s Brnem) se snížil počet obdržených branek.
Těžko říct. Jsem rád, že jsem dostal šanci a pomohl týmu nasbírat nějaké body. Shodou okolností odstartovala naše série neporazitelnosti. To mi pomohlo se v sestavě udržet. Je to zásluha všech.

Na jaře jsi plnil funkci zaskakujícího kapitána. Změnila se nějak tvá role v mužstvu?
Snažím se mančaft povzbuzovat. Že bych se ho snažil vést, to si nemyslím. Jsou tady větší osobnosti, jako třeba Zdeněk Zlámal, nebo Michal Šmíd. Hraji stopera a tam tu hru musím řídit. Mám schopnosti vnímat hru, pomáhat spoluhráčům. Jako lídr se necítím.

Nejsi moc vysoký. Jaké jsou pro tebe souboje s hráči jako Tomáš Poznar, Libor Došek a další?
Je to pro mě složitější. Každý zápas proti nám nastupují velcí útočníci. Někdy se mi daří souboje vyhrávat, jindy zase ne. Od toho hraji stopera, že je zvládat musím. Připravuji se na ně, je třeba mít správné načasování, abych měl lepší výchozí pozici než soupeř.

Můžeš prozradit cíl, který si vedení stanovilo na startu ligy?
Přesně to stanovené nebylo. Chtěli jsme se umístit co nejvýše, výsledek tomu odpovídá. Mohli jsme na tom být ještě lépe, ale utekl nám start soutěže. Vzhledem k jarním výsledkům a předvedené hře, bychom si zasloužili lepší pozici v tabulce.

Není to tak dlouho, co jsi slavil vyrovnávací branku v dresu Táborska přímo pod kotlem Bohemky v Ďolíčku. V zápasech s Duklou a Jabloncem jsi to samé zažil v zelenobílém dresu. Jaké to jsou pocity?
Jsou to krásné pocity, slavit to přímo pod sektorem našich nejhlasitějších příznivců. Budu začínat za Bohemku čtvrtou sezónu, fanoušci jsou jedním z důvodů, proč se mi tu tak líbí. Je skvělé hrát doma, když je pokaždé plný dům. Užíváme si hlavně utkání s velkými týmy, jako Sparta, Slavia, Plzeň. Jsou výjimečnější i pro fanoušky. Snažíme se předvést na hřišti to, co si zaslouží. Tak to má několik kluků, kteří sem přišli a nějaký ten rok už tady působí.

Jak vnímáš zdejší prostředí?
Cítím, že rok od roku je to tu lepší a lepší. Vyřešil se stadion i konkurz. Díky fanouškům se můžeme dostat vysoko.