Objevem roku Patrik Schick

Ocenění si přebral útočník Bohemians na Galavečeru Synot ligy.

Objevem roku Patrik Schick

V sobotu mužstva odehrála poslední zápasy Synot ligy ročníku 2015/16, ovšem oficiální konec čekal kluby až v neděli. Na slavnostním Galavečeru Synot ligy v Národním domě na Vinohradech byl ročník oficiálně ukončen, hned po vyhlášení všech oficiálních anket. A v jedné z nich zaznamenal výborný úspěch i mladý útočník Klokanů Patrik Schick,hostující v našem klubu ze Sparty Praha.

V probíhající kvalifikaci na evropský šampionát se pod vedením trenéra Vítězslava Lavičky trefil již osmkrát. Připsal si stejný počet vstřelených branek jako v zelenobílém dresu. Je tedy nejlepším klubovým střelcem v kádru Bohemians, zároveň i v dresu Lvíčat.

V kategorii Objev roku porazil své největší konkurenty - Tomáše Součka (Slavia) a Lukáše Juliše (Sparta) - o skvělých padesát bodů. Moderátor večera Libor Bouček se při krátkém rozhovoru s Patrikem Schickem zmínil i o perfektních fanoušcích Klokanů. "Musím říct, že fanoušci byli skvělí. Moc jim děkuji za podporu," jasně potvrdil mladý útočník. "Byl to pro mě přínosný rok v Bohemce a nakonec i úspěšný," říkal Schick s radostí.

Tímto oceněním je zároveň i ve hře o nominaci do Francie. "Je to otázka spíše na trenéra Vrbu," culil se prozatím nejlepší střelec reprezentační jedenadvacítky. A jestli má Schick volno? "Je pravda, že budu nyní skládat maturitní zkoušku, takže toho času příliš není. Ale za EURO bych to klidně vyměnil," dal trenéru Vrbovi jasný vzkaz.

A první krok se již projevil. "Zúčastním se třídenního srazu reprezentace. Teprve po něm se ukáže, jestli budu pokračovat, nebo ne," potvrdil Schick spekulace, že ho trenér Vrba na reprezentační sraz již povolal.

Další úspěch zaznamenal trenér Roman Pivarník, který se v kategorii Trenér roku umístil na děleném pátém místě, společně s lodivodem sparťanského mužstva Zdeňkem Ščasným. V anketě Cena Lukáše Přibyla, určené pro kluby s nejlepší komunikací s fanoušky, se umístila Bohemka na třetím místě, hned za mistrovskou Viktorií Plzeň a druhou Spartou Praha.

Páťovi i trenérovi všichni z klubu gratulujeme k velkému úspěchu a budeme si přát, abychom i v nadcházející sezoně zaznamenali podobný úspěch.