Přípravka vybojovala finále Klokan Cupu

Malí Klokani úspěšně reprezentovali na mezinárodním turnaji.

Přípravka vybojovala finále Klokan Cupu

V pořadatelském souznění domácího klubu a rodičů se odehrál tradiční Klokan Cup, velký mezinárodní turnaj devítiletých fotbalistů. Sparťané porazili v superfinále náš první výběr Bohemians a získali potřetí v řadě pohár.

Klokan Cup 2016
Klokan Cup 2016
Trofeje předával i bývalý ligový bek Vlastimil Vidlička, či kolumbijský záložník současného vršovického týmu Jhon Mosquera a gólman Petr Dočekal. Tolik podpisů jako tady oblíbený driblér „Mosqui“ snad nikdy nerozdal. Nejlepším střelcem se stal sparťan Aleš Hrubý, nejlepším hráčem byl vyhlášen Klokan Adam Hejduk.

Na hřišti Lokomotivy, mládežnické základny Bohemians, vládla báječná atmosféra s bouřlivým fanděním, bubny a vlajkami. Podobná té jen o kus dál na stadionu v Ďolíčku. Pavouk nabídl 89 utkání na čtyřech hřištích, každý tým si zahrál aspoň desetkrát!

Oceňuji snahu všech zorganizovat takovou akci. Naši kluci pak tady mají obrovskou motivaci se ukázat. A zároveň je velmi důležité utkat se se zahraničními týmy a poznat odlišné herní styly,“ řekl Matěj Lačný, kouč dvou domácích týmů. Sám se snaží účastnit mezinárodní konfrontace aspoň čtyřikrát do roka.

Oba finalisté hráli nedávno také na velkém turnaji v Německu spolu s Bayernem, Liverpoolem, AC Milán nebo Eindhovenem. Tady museli překonat Dynamo Drážďany, Pogoň Štětín, nebo Spartak Trnava či Inter Bratislava.