Dorostence čekají poslední zápasy

Devatenáctka se představí doma, mladší celky vyrazí do Příbrami.

Dorostence čekají poslední zápasy

Svěřenci trenéra Michala Zacha mají před sebou poslední zápas sezony. V sobotu je čeká od 11 hodin důležité utkání proti Hradci Králové. Ve velmi vyrovnané tabulce I. celostátní dorostenecké ligy se nyní nacházejí na 16. místě, tedy na poslední pozici zaručující účast v nejvyšší dorostenecké soutěži i pro příští ročník. Poslední dva týmy totiž padají přímo, mužstva na 17. a 18. místě si zahrají baráž o udržení.

Jablonec má sestup již jistý, ostatní týmy, včetně Bohemky, si to v posledním kole rozdají o umístění v "klidném" pásmu, ve kterém se nyní drží právě Klokani. Ti tak mají vše ve svých rukách. Pardubice (19.) doma přivítají Slovácko (3.), Liberec (18.) hostí již jisté mistry ze Sparty (1.) a Zlín (17.) má doma na programu zápas s Brnem (4.). Na hřiště Loko Vršovice (ulice Lopuchová 1, Praha 10) přijedou hráči Hradce Králové (5.). Teoretickou šanci hrát baráž má ještě Slavia (14.), ze hry je již díky lepším vzájemným zápasům Opava (15.).

Bohemce tak stačí nasbírat více bodů, než dokáží urvat právě týmy umístěné nyní pod Klokany (Zlín, Liberec a Pardubice). Zaručeně je zachrání výhra, za určité konstelace jim stačí remíza, ba dokonce i porážka. Stále jim však hrozí i sestup. V případě účasti v baráži se uskuteční dvojzápas v příštím týdnu.

Mladší dorostenci v rámci posledního kola odjedou do Příbrami. Tam je v neděli od 10, respektive od 12 hodin čeká místní FK. Hráči kategorie U17 mohou své dosavadní 12. místo v tabulce jen vylepšit. V případě příznivých výsledků dalších zápasů mohou být až devátí. Nejmladší dorostenci hrají o 8. - 9. místo.

Hráčům U16 ovšem sezona nekončí. V termínu od 17. do 19. června se zúčastní prestižního turnaje All Stars Cup v sousedním Edenu. Bližší informace o turnaji zveřejníme již brzy na stránkách Virtuálního Ďolíčku.