Do Bohemky přichází Tomáš Berger

Ofenzivní univerzál se připojí k týmu v pondělí.

Do Bohemky přichází Tomáš Berger

Třicetiletý útočník se po skončení angažmá v pražské Julisce zapojí do přípravy s Bohemians. V Dukle má platnou smlouvu do konce června, naše mužstvo posílí po návratu ze soustředění na začátku příštího týdne. „Tomáš přichází jako náhrada za Acostu a věříme, že ho plnohodnotně nahradí,“ okomentoval příchod nového ofenzivního univerzála sportovní ředitel klubu Miroslav Držmíšek. „Přichází zároveň jako volný hráč a podepsal u nás smlouvu na dva roky,“ doplnil detaily kontraktu Držmíšek.

Tomáš Berger přestoupil do Bohemky
Tomáš Berger přestoupil do Bohemky
V loňské sezoně zaznamenal Berger deset vstřelených branek, hned dvakrát se dokázal prosadit v našem loňském vzájemném utkání na Julisce. „Byl jsem dlouho v Dukle a je to pro mě změna. Bohemka je mi sympatická a já se na angažmá těším,“ prozradil Tomáš Berger.

V některých médiích se na konci minulé sezony objevovalo, že by měl Berger končit s aktivní kariérou profesionálního fotbalisty. „Já jsem pouze řekl, že na Dukle končím. Poté jsem odjel na dovolenou,“ uvedl na pravou míru nový člen našeho mužstva. „Nyní jsem v Itálii, už jsem moc nevěřil, že by se mi někdo ozval,“ dodal s úsměvem.

Tomáš Berger má na svém kontě přes sto ligových startů. Většinu své profesionální kariéry strávil právě na Dukle, kde patřil k pravidelným střelcům. „Raději nastupuji na kraji zálohy, cítím se tam lépe,“ přiznal sám Berger.

V pondělí 4. července odpoledne se bude Berger hlásit v tréninkovém areálu v Uhříněvsi u hlavního trenéra Miroslava Koubka. Již ve středu by měl poprvé nastoupit do utkání v dresu Bohemians. Klokani hrají od 11 hodin v Blšanech se Sokolovem.