Mosquera se vrací domů

Klub Atlético Nacional vykoupil Kolumbijce ze smlouvy.

Mosquera se vrací domů

Kolumbijský křídelník se rozhodl nepokračovat v našem klubu a vrací se do své rodné země za rodinou. Jeden z největších kolumbijských klubů, Atlético Nacional, zaplatil výstupní klauzuli, kterou měl Mosquera v platné smlouvě. Po Acostovi tak odchází z Vršovic druhý jihoamerický hráč.

Šestadvacetiletý Mosquera přišel do Bohemians ze Španělska, kde působil téměř osm let. Jeho rodina ovšem žije v Kolumbii a před začátkem nové sezony projevil oblíbený krajní záložník zájem vrátit se zpět domů. „Je mi líto, že odchází. V poslední době usiloval o návrat domů, nyní využil výstupní klauzule v jeho profesionální smlouvě,“ okomentoval jeho odchod sportovní ředitel Miroslav Držmíšek.

Jelikož měl Mosquera ve Vršovicích ještě platnou smlouvu, musel ho jeho nový klub vykoupit. Tato informace se dnes potvrdila, Mosquera minulé pondělí neodcestoval se spoluhráči na soustředění, ale odletěl do své domoviny na lékařskou prohlídku a v nejbližší době by mělo dojít k podpisu smlouvy s novým zaměstnavatelem.

Mosquera odehrál v české nejvyšší soutěži za dva roky 55 zápasů, ve kterých nastřílel 3 branky a na 8 jich nahrál. Byl oblíbeným hráčem fanouškům, kteří ho v loňské sezoně zvolili hráčem sezony. Děkujeme za odvedenou práci a přejeme hodně úspěchů v novém angažmá.