Jindřišek: Soupeř byl rychlejší

O utkání a celé přípravě se vyjádřil Josef Jindřišek.

Jindřišek: Soupeř byl rychlejší

Pro klubový web sdělil pocity ze zápasu i z celé přípravy Josef Jindřišek. Průběh jeho přípravy v době zranění a mnoho dalších informací se dočtete v interview.

Jak byl soupeř kvalitní?
Chemnitzer byl rychlejší, důraznější. Nevypustili žádný souboj, ale to je o německých hráčích známé. Nedokázali jsme se jim v nasazení vyrovnat.

Dostali jsme dvě branky. Důsledkem čeho se to stalo?
První gól padl ze standardní situace, bylo to dobře zahrané, takže tam asi těžko někomu vyčítat chybu. U druhé branky jsme pozdě dostoupili hráče a výsledkem byl obdržený gól. Poté už soupeř utkání dohrával.

Nedařila se nám přechodová fáze.
Snažili jsme se hrát na brejky, což se nám moc nedařilo. Když se nám podařilo dostat se do vápna, tak z toho velké ohrožení branky nebylo. Nakonec jsme snížili, ale to bylo asi až v poslední minutě.

Druhý poločas jsme se nedostávali do šancí. Může to být i tím, že trenér zkouší různé varianty sestavy?
Nesehranost tam určitě je. Hráli i mladší hráči jako Kostka a Šetina, kteří z toho mohou být nervózní. Musíme všichni odevzdat maximum a ukázat trenérovi, že se do základní sestavy chceme dostat.

Vstřelil jsi branku. Bylo to nacvičené?
Vyplynulo to ze hry. Číža (Tomáš Čížek) s Hášou (Martin Hašek) rozehráli roh nakrátko. Tomáš Čížek chtěl nacentrovat, ale já si křikl o míč na vápně, Tomáš mi přihrál a pak už jsem si jenom přistrčil balón a vystřelil. Nakonec to zapadlo za tyč.

Jak zatím probíhá celá příprava?

Tréninky mají slušnou úroveň, všichni makají. Musíme ještě hodně zapracovat. Za dva týdny začíná liga a myslím, že trenér nějakou svoji představu o základní sestavě má.

Celé jaro jsi byl zraněný. Daří se ti vrátit zpět do plné zátěže?

Pro mě to bylo první vážnější zranění, které mě vyřadilo ze hry na dlouhou dobu. Teď už můžu hrát naplno, vrátilo se to do starých kolejí, nevynechám žádný souboj. Je to pro mě povzbuzující, když se cítím tak, jak jsem se cítil před zraněním.

Chemnitzer FC - Bohemians Praha 1905 2:1 (1:0)
Chemnitzer FC - Bohemians Praha 1905 2:1 (1:0)
Jak probíhala tvá rekonvalescence?
Měl jsem šest týdnů sádru, poté nechodící ortézu, to už jsem mohl cvičit a plavat. Stále jsem byl bez spoluhráčů a trénoval sám, a to není dobré pro psychiku. Tak to někdy je, hráč to musí vzít tak, jak to přijde a musí makat víc než ti co hrají a trénují. Postupem času se k nim může přidávat. Když je připravený, může se zapojit s nimi. Myslím, že to jsem si ohlídal a nic neuspěchal.

Na tvoji pozici defenzivního záložníka máš konkurenci. S Teplicemi jsi hrál i pravého beka. Jaký post je pro tebe nejpravděpodobnější?
Momentálně nevím, jaká je moje situace. Řekl jsem trenérovi, že jsem univerzální hráč. Hrál jsem pravého i levého beka. Antonín Křapka si potřeboval odpočinout, tak mě trenér použil na pravého krajního obránce.

Líbí se ti konfrontace s německými týmy?
Určitě nás dobře prověří. Chemnitzer hraje třetí německou soutěž a my jsme jim skoro nestačili. Je otázka, v jaké jsou oni fázi přípravy. Je lepší hrát se zahraničními týmy, než kdybychom hráli proti českým druholigovým mužstvům. V neděli hrajeme s Braunschweigem, který hraje druhou německou ligu a to je ještě o stupeň výš.

Absolvujeme v letní přípravě druhé soustředění. V čem spočívají?
V Břízkách to bylo o nabrání fyzické kondice. Tady je brán větší důraz na hru, ladíme formu a snažíme se vychytat poslední mouchy.

Ve funkci kapitána za tebe zaskakoval Daniel Krch. Jak se ti líbil?
Dana musím pochválit. Choval se jako správný kapitán, role se zhostil velmi dobře. Nejde mi o to, kdo bude nastupovat s kapitánskou páskou a nedivil bych se, kdyby to byl on. V současné době to neřeším.