V Německu opět těsná porážka

Tentokrát nestačili Klokani na druholigový Braunschweig.

V Německu opět těsná porážka

Ve druhé německé prověrce čekal na Klokany v rámci soustředění druholigový Eintracht Braunschweig, tedy ještě o úroveň silnější protivník, než na kterého narazili svěřenci trenéra Miroslava Koubka v pátek. Do hry raději nezasáhli lehce zranění Krch s Linhartem.

Ze začátku hry byli Klokani aktivnějším mužstvem na hřišti, ovšem hned z první příležitosti šel soupeř ve 12. minutě do vedení - hlavou se prosadil Hochscheidt. O pět minut později šel na brankáře Zlámala osamocený Abdullahi, ale naštěstí mířil vedle. Po vstřeleném gólu se hra soupeře zvedla a na hřišti to bylo znát.

V první poločase se skóre stihlo ještě změnit. Minutu před hvizdem do prázdné brány dorážel Abdullahi a do šaten šel soupeř s dvoubrankovým vedením. Ale nemusel, ovšem Jiráskova dalekonosná střela letěla v prvním dějství nad branku.

Na začátku druhé pětačtyřicetiminutovky si připsal důležitý zákrok Zlámal a udržel akci Klokanů nad vodou. Trenér Koubek vyslal do druhé půle čerstvého Jindřiška s Mikušem a hladovost slovenského útočníka byla znát. Po chvilce se objevil ve dvou příležitostech. V první šanci jeho střelu dokázala zblokovat pozorná obrana Eintrachtu, jeho druhá šance byla zakončena jen těsně vedle tyče.

Na druhé straně zachránil Klokany nejdříve Švec, který míč, letící přímo do brány, vykopnul do bezpečí. Fantastický zákrok si poté připsal brankář Zlámal. V příležitosti se ocitl Biada, ale gólman Klokanů zasáhl skvěle. To už byl ovšem stav 2:1, neboť po rohovém kopu Hubínka a teči Mikuše dorážel míč do branky Čížek.

Těsně před koncem mohl srovnat skóre Mikuš, ale svůj nájezd na brankáře Gikiewicze nezakončil ideálně. I druhé utkání v rámci německého soustředění skončilo těsnou porážkou 1:2. Před začátkem ligy mají Klokani na programu ještě nedělní generálku s Pardubicemi (začátek v 17:00 v Ďolíčku).