Historie se opakuje

Klokani opět úvodní zápas ligy prohráli.

Historie se opakuje

Bohemka nastoupila do nové sezóny v bráně s Fryštákem, Křapkou na pravé straně obrany a s Bergerem a Lutsem na krajích zálohy. Navíc byl na lavičce připraven ještě jako náhradní brankář mladík Dařina. Naopak Hradec k překvapení všech nasadil na hrot Pavla Černého, který zastoupil v útoku nejlepšího střelce druhé ligy Pázlera.

Bohemians Praha 1905 - FC Hradec Králové 0:3 (0:0)
Bohemians Praha 1905 - FC Hradec Králové 0:3 (0:0)
Na začátek zápasu Hradec zvolil netradiční rozehrávku ragbyovým nákopem směrem k rohovému praporku, kde míč opustil hrací plochu a Bohemka vhazovala. Právě Klokani byli v úvodu zápasu aktivnějším týmem. Důkazem toho byla devátá minuta, kdy Havel neuvěřitelným způsobem vybojoval balón, prošel s ním přes dva obránce až do vápna a jeho střílený centr poslal do brány Berger. Dle sudího byl ale v ofsajdu. Za další čtyři minuty to byl znovu agilní Havel, který se dostal ve vápně k odraženému balónu a kroutil jej na zadní tyč. Nedal ale střele dostatečnou razanci, tudíž na ni brankář Ottmar dosáhl.

Poté přišlo dlouhé období nepřesností a veškeré akce končily už v zárodku na středu hřiště. Vytržením z letargie byla akorát tvrdá hra Votroků, za níž si připsali jednu žlutou kartu. Posledním nádechem před poločasovým hvizdem byl ještě centr Čížka, který mířil přímo do brány. Brankář si tento pokus ale pohlídal a vyrazil jej nad břevno.

Do druhé půle se již nepodíval Luts, kterého nahradil další nový hráč u Botiče Jeslínek. Ten byl ústřední postavou začátku druhého hracího dějství, bohužel však v negativním slova smyslu. Veskrze všechny balóny, které mířily k němu, už za malou chvíli skončily na kopačkách soupeře. Až do sedmdesáté minuty ale i tak diváci neviděli vážnější brankovou příležitost. Tomu však svým příchodem udělal přítrž Pázler, jenž si vzal chvíli po svém vystřídání na starost rozehrávku volného přímého kopu a dokázal obstřelit zeď i brankáře. Hradec byl ve vedení a zbývala čtvrthodina do konce.
Bohemians Praha 1905 - FC Hradec Králové 0:3 (0:0)
Bohemians Praha 1905 - FC Hradec Králové 0:3 (0:0)


Za Bohemku se do hry podívali ještě Bartek a Hubínek, ani oni ale již nedokázali zvrátit utkání na stranu Klokanů. Hřebíčkem do rakve byl deset minut před koncem průnik Holeše z pravé strany, jenž ve vápně vyslal střílený centr, který si Gajič nešťastně srazil do vlastní brány. Ze zoufalého náporu Bohemians nakonec ještě jednou těžil Hradec. V nastaveném čase prošel přes několik hráčů až do pokutového území Malinský, zasekávačkou se zbavil posledního obránce a přesně zamířil. Tím byl dokonán účet zápasu a nováček soutěže si odvezl na východ Čech všechny body za tříbrankové vítězství.