Koubek: Bylo to hodně smolné utkání

Milan Frimmel a Miroslav Koubek se představili na pozápasové tiskové konferenci.

Koubek: Bylo to hodně smolné utkání

Nejprve přednesl svou řeč trenér FC Hradec Králové - Milan Frimmel.

"Ceníme si toho, že jsme na Bohemce vyhráli 3:0," začal lakonicky. "První poločas bylo utkání vyrovnané, byly tam brejkové situace jak na jedné, tak na druhé straně," neviděl ještě začátek zápasu tak jednoznačně: "nám pomohl první gól, pak se to trošku zlomilo. Po chvilce jsme dali šťastný druhý gól a pak už jsme to měli pevně ve svých rukách," popsal trenér hostů zásadní okamžiky utkání: "Tomáš Malinský pak ještě uzavřel na 3:0, takže velká spokojenost."

Následně se vyjádřil k celkovému dopadu výsledku na vlastní mužstvo: "Každé vítězství tým někam posune, ať už je to sebevědomí hráčů nebo získané body hned v úvodu. Tady na Bohemce se žádnému mužstvu nehraje dobře, my jsme to zvládli a jsme za to rádi," shrnul situaci, jelikož se jednalo o nejvyšší prohru Klokanů doma za poslední čtyři roky: "Důležité je i to, že jsme si dokázali, že se můžeme s ligovými týmy měřit."

Bohemians Praha 1905 - FC Hradec Králové 0:3 (0:0)
Bohemians Praha 1905 - FC Hradec Králové 0:3 (0:0)
Druhým v pořadí byl kouč Bohemians Praha 1905 - Miroslav Koubek.

"Výsledek je matematicky jednoznačný, kdo to neviděl, řekne si, že to byla jasná záležitost, ale podle mě úplně nebyla," začal obhajobou výkonu: "Pro nás to bylo hodně smolné a nešťastné utkání. První poločas jsme viděli fotbal nahoru dolů a šancí bylo asi víc na naší straně," mírně rozporoval výroky trenéra soupeře: "Ve druhém poločase jsme získali více územní převahu a měl jsem pocit, že Hradec jen čeká na naši chybu a víceméně se spokojí i s bodem," dal nahlédnout do svých úvah: "A naše chyba přišla."

"My jsme měli převahu a Hradec dal gól z trestňáku, bylo to z poměrně velké dálky, byl jsem překvapen, že to tam spadlo," vyseknul nepřímo poklonu exekutorovi standardní situace Pázlerovi: "Předcházel tomu takový faul nefaul, písklo se to, budu se muset ještě na celou tu situaci podívat na videu. Tím se ale zápas zlomil," rozklíčoval hlavní okamžik utkání: "Pak přišla nešťastná branka a mužstvo už nemělo psychickou sílu, rezignovalo a přišel třetí gól. Výsledek je zkreslující, do sedmdesáté minuty jsem měl pocit, že kráčíme za vítězstvím," zakončil své povídání: "Musíme si ze zápasu vzít to pozitivní a na negativní zapomenout, musíme mužstvo natrénovat, někteří hráči nemají na devadesát minut ligového zápasu."