Zlomí v Plzni Klokani prokletí?

V neděli se zelenobílí borci vypraví za úřadujícím mistrem ligy.

Zlomí v Plzni Klokani prokletí?

Je tomu již drahně let, co si Bohemka přivezla z Plzně alespoň bod. Konkrétně se jedná o podzim roku 2000, kdy po trefě Činčaly skončilo utkání 1:1. Od té doby vždy odjeli Klokani s nepořízenou. Od svého znovuzrození nesou na svém kontě totiž sedm proher v řadě a nelichotivé skóre 20:3. Všechna vítězství si totiž připsali Bohemians na vlastním hřišti. Památným rozhodně zůstává třeba to z předloňské sezóny, kdy vstřelil hattrick Bratanovič. Ani v loňském roce ale Klokani v Plzni ostudu rozhodně neudělali, Viktorka se totiž hodně trápila a nakonec byla ráda za výhru 2:0.

V kádru soupeře se přes léto žádné velké změny nekonaly. Tou nejzásadnější je asi příchod trenéra Pivarníka, jenž si s sebou vzal i skoro celý realizační tým od Botiče. Za zmínku také stojí návrat kanonýra Bakoše z Liberce a nová akvizice ze Sampdorie Janov slovenský záložník Hromada. Dále je zpět ještě z hostování v Příbrami záložník Suchan, naopak do Jablonce zamířil středopolař Končal a do Zlína taktéž záložník Štípek. To Bohemka se ode dneška už může pyšnit dalším brankářem, kdy přišel ze Sparty na hostování mladý Slovák Budinský.

FC Viktoria Plzeň - Bohemians Praha 1905 2:0 (1:0)
FC Viktoria Plzeň - Bohemians Praha 1905 2:0 (1:0)
To trenér Klokanů Miroslav Koubek má, stejně jako jeho současný plzeňský kolega, zkušenosti z obou klubů. Velmi rád se k působení na západě Čech vrací: "Na Plzeň mám dobré vzpomínky, v podstatě nejlepší, protože jsem tam dosáhl největšího úspěchu v kariéře - titulu. Těším se hlavně na setkání s přáteli, což je vlastně pro mě specifikum tohoto utkání - vidět se s lidmi a zavzpomínat," odpověděl trenér Koubek na dotaz, co pro něj osobně tento zápas znamená.

Fanoušky ale rozhodně zajímá, kdo se objeví v základní sestavě na hřišti v Doosan Aréně, třeba když byl v minulém zápase o poločase nucen střídat Luts. "Máme zdravotní problémy, a to nejen u Lutse, všechno se to kumuluje. Netrénuje teď Berger, Hašek má taktéž problémy," přiblížil Miroslav Koubek neduhy v družstvu. Nemá tudíž ani jasno o tom, kdo v Plzni nastoupí: "Ještě je to vše otevřené, právě z důvodu zdravotního stavu některých hráčů." Otazník visí třeba i nad pravým krajem obrany, kde minule hrál Křapka, který si odnesl nelichotivé hodnocení ze strany fanoušků. O jeho výkonu se rozpovídal kouč Bohemians: "Pohled na jeho výkon je třeba brát z několika úhlů, například InStat Křapku zase tak špatně nehodnotí. On zůstával velmi často osamocen bez podpory ze zálohy, chodili na něj obvykle dva na jednoho," staví Miroslav Koubek jeho výkon výše: "Samozřejmě mohl být lepší, ale je třeba se na to dívat i z té strany, kterou jsem teď zmínil."
FC Viktoria Plzeň - Bohemians Praha 1905 2:0 (1:0)
FC Viktoria Plzeň - Bohemians Praha 1905 2:0 (1:0)


Na Bohemku teď čekají dva těžké zápasy - v Plzni a doma se Spartou. "Naší povinností je hráče připravit, nemá se ale cenu bavit o tom, co nás čeká za soupeře," přibližuje trenér Koubek svou práci: "My musíme hlavně dostat mužstvo na odpovídající úroveň, aby bylo konkurenceschopné. Doplnit kádr a neřešit elementární problémy jako teď, kdy je až moc hráčů nepřipravených," zakončil pan Koubek svou řeč: "Dostat mužstvo do sehranosti, aby si to sedlo a dotrénovat."
Fanoušci pořádají na utkání hromadný výjezd vlakem. Podrobnosti se dočtete na webu Sektoru 1905. V plzeňském sektoru hostí budete mít také jedinou příležitost, jak zakoupit vstupenky na derby se Spartou bez potřebného průkazu. 

Kdo nakonec nastoupí a jak si Klokani povedou, to se dozvíte v neděli 7.8. od 14:30 v Plzni v Doosan Areně. Jako hlavní rozhodčí družstva na hřiště přivede pan Pavel Orel, asistovat mu budou pánové Zdeněk Arnošt a Jaroslav Kubr. Zápas bude vysílat živě Česká televize, ovšem netradičně na programu ČT2.