Klokani ukořistili první bod

Debutant Hašek rozhodl, že série proher nebude v Plzni pokračovat. 

Klokani ukořistili první bod

V Plzni udělal trenér Koubek po předchozím nezdaru s Hradcem Králové hned šest změn v základní sestavě. V bráně se objevil nový gólman Budinský, pravý kraj obrany zaujal Dostál, do středové řady se vrátili Švec s Hubínkem, navíc ještě v ní byl novic Hašek, na hrotu poté byl mladík Kuchta. Naopak třeba v dresu Plzně byl po dlouhé době k vidění v obraně Řezník.

FC Viktoria Plzeň - Bohemians Praha 1905 1:1 (1:1)
FC Viktoria Plzeň - Bohemians Praha 1905 1:1 (1:1)
Dle očekávání začala Plzeň aktivněji, což se projevilo už po deseti minutách na skóre. Hrošovský nádhernou uličkou našel za obranou Limberského, který poslal ostrý centr před bránu. Tam Budinský míč vyrazil pouze ke Kopicovi, jenž balón uklidil pohodlně do sítě. Zdálo by se, že Viktorka teď bude na koni a v poklidu zápas dohraje, to byl ale jeden velký omyl. Sice po první brance utkání hra značně upadla a byla k vidění především ve středu hracího pole, Bohemka ale začala postupně nebezpečně vystrkovat růžky. 

A jeden z nich nakonec skončil úspěchem. Deset minut před koncem poločasu Kuchta posunul míč Dostálovi, jenž okamžitě obloukem našel za obranou nabíhajícího Haška. A právě hráč, který poprvé nastoupil v lize, tváří v tvář Kozáčikovi nezaváhal a srovnal běh utkání první brankou Klokanů v sezóně. Tím byl dokonán účet prvního poločasu a Bohemka šla do kabin s hodně nečekaným výsledkem. 

Do druhého herního dějství vlétla Plzeň jako velká voda a hned po dvou minutách měl šanci ke skórování Hubník. Petrželův centr ho našel volného ve vápně, kapitán Viktorky ale v záklonu nedokázal dopravit balón do brány. Bohemka byla pod tlakem a doufala alespoň v nebezpečné protiútoky. Jeden takový se málem povedl ve čtyřiapadesáté minutě, ale Kuchtovi se nepovedlo prostrčit míč Hubínkovi do lepší pozice. Následně oba celky chtěly oživit hru střídáními. V dresu Plzně přišel do hry Bakoš, za Klokany to byl Jeslínek. A právě Jeslínek chvíli po svém příchodu na hřiště hned připravil velkou příležitost ke skórování. Prosloužil za sebe dlouhý balón a Hašek šel úplně sám na bránu. V rozhodující chvíli ale selhal a napálil brankáře Kozáčika.
FC Viktoria Plzeň - Bohemians Praha 1905 1:1 (1:1)
FC Viktoria Plzeň - Bohemians Praha 1905 1:1 (1:1)
 

Posledních dvacet minut už bylo v režii celku ze západních Čech. Viktoriáni přikovali Bohemku k vlastnímu vápnu a neustále posílali jeden centr za druhým přímo do ohně. Jednou se jim dokonce podařilo dopravit balón do brány, přihrávající Kolář byl ale v ofsajdu. Všechny ostatní šance už zlikvidovala obrana nebo brankář Budinský, tím pádem si Klokani odvezli z Plzně vydřený a velmi cenný bod.