Hašek: Taktika nám vyšla

Z utkání sděluje své dojmy pro klubový web Martin Hašek.

Hašek: Taktika nám vyšla

Po utkání byl vyzpovídán Martin Hašek. V rozhovoru se dočtete veškeré informace, které poskytl pro klubový web.

Jak bys zhodnotil svůj ligový debut?

Podali jsme dobrý výkon, získali bod, což je pro mužstvo skvělé. Makali jsme a fotbalový Bůh nás za to tentokrát obměnil. Navíc se mi podařilo dát branku, to je taková třešnička na dortu. Bylo to hodně těžké, protože Plzeň je jedno z nejlepších mužstev v Česku. Bránili jsme se, ale dostávali se také do rychlých protiútoků.

Co jste si říkali před zápasem v kabině?
Chtěli jsme se dostávat za obranu, což se nám dařilo. Věděli jsme, že obrana Plzně bude hrát hodně vysoko a to se potvrdilo. Plzeň měla s našimi rychlými kontry problémy.

Dal jsi branku z nenápadné akce. Kde se to zrodilo?
Seběhl jsem si trochu do středu hřiště, ale nedostal jsem balón. Pokračoval jsem v pohybu a viděl, že obrana stojí. Michal Dostál mi potom poslal krásně načasovanou přihrávku a já už jenom pravačkou přehodil vybíhajícího gólmana. Bylo to jediné řešení, které přicházelo v úvahu. Nic jiného mě ani nenapadlo.

Ve druhé půli jsi měl další šanci. Proč to nevyšlo?
Možná jsem měl zachovat chladnou hlavu. Nevěděl jsem ale, jak mám daleko za sebou dobíhajícího obránce a nechtěl jsem se ohlížet za sebe. Vystřelil jsem, ale Matúš Kozáčik přečetl mé úmysly a skočil tam napřed. Stačilo to dát na druhou stranu a dal bych gól. Předcházelo tomu vynikající prodloužení dlouhé přihrávky od Jirky Jeslínka.

Byla možnost pokusit se o přehození brankáře?
Přemýšlel jsem potom nad tím. Nebylo to tak jednoznačné, jako v té první situaci, ze které jsem dal branku. Měl jsem míč nízko, tím pádem to bylo těžší.

Na konci utkání jsi musel střídat. Co to zapříčinilo?
Měl jsem křeče. Týmu bych na hřišti už nepomohl, takže bylo lepší, aby mě vystřídal někdo čerstvý.

Trenér Koubek z velké části obměnil základní sestavu.
Nad tím jsem se nezamýšlel. Bylo jasné, že nějaké změny přijdou. Trenér se rozhodl takto a já jsem rád, že se rozhodl i pro mě.

Pomohla nám znalost trenéra Koubka o kádru Viktorie?
Hlavní trenér vymyslel pár taktických manévrů, které nám pomohly. Nepustili jsme Plzeň do šancí. Určitou roli to hrálo.

V prvním utkání jsi nebyl ani na lavičce. Stálo ti v cestě zranění?
Ano. Spadnul jsem na motorce, ale byl jsem v tom nevinně. Z vedlejší silnice najel někdo z Malajsie. Takže jsem spadnul a byl potlučený, nebyl vůbec k dispozici. Trénovat jsem začal až ve středu.

Byl jsi dlouho testován, ale tvůj příchod byl oficiální až před utkáním s Hradcem. Proč se tvůj příchod táhl tak dlouho?
Trenéři si mě chtěli prohlédnout, přeci jen nejsem prověřený nejvyšší soutěží. Navíc jsem neměl podepsanou smlouvu se Spartou, takže se muselo čekat. Poté se to vyřešilo vše v jeden den, podepsal jsem na Spartě smlouvu a zároveň také hostování tady v Bohemce.

Co očekáváš od angažmá v Ďolíčku?

Doufám, že vyhrajeme co nejvíce zápasů, uhrajeme hodně bodů a že se budeme každým utkáním zlepšovat. To samé platí i pro mě.

Měl jsi proti Plzni speciální motivaci jako kmenový hráč Sparty?
Motivovaný jsem byl, ale ne z pohledu hráče Sparty. Plzeň je jedním z největších týmů v České republice, takže se proti ní motivace najde snadno.