Klokani postoupili do dalšího kola

Bohemka vyhrála na půdě Štěchovic o jednu branku, v závěru rozhodl Jeslínek.

Klokani postoupili do dalšího kola

I přes nepříseň počasí dorazila do Štěchovic početná skupina fanoušků Bohemians, aby podpořila Klokany při utkání 2. kola MOL Cupu. Trenér Koubek i vzhledem k nabitému programu udělal opět hned několik změn v základní sestavě, s kapitánskou páskou poté nastoupil Josef Jindřišek. Na druhé straně vedl soupeře trenér Busta v sestavě s několika bývalými Klokany.

V první šanci utkání se ocitl David Bartek, ovšem obránce na poslední chvíli vyhlavičkoval míč mířící do brány. Na druhé straně zachránil Bohemku brankář Budinský, když zblokoval dvě šance domácích. V 19. minutě ovšem přišla studená sprcha pro svěřence trenéra Koubka. Budinský vytěsnil míč zpod břevna, ovšem ten se nešťastně odrazil od hrudi Michala Šmída - 0:1.

FK TJ Štěchovice - Bohemians Praha 1905 2:3 (1:1)
FK TJ Štěchovice - Bohemians Praha 1905 2:3 (1:1)
Odpověď Klokanů přišla brzy. Po Haškově centru si ve 23. minutě zápasu udělal ve vápně prostor Mikuš a hlavou srovnal krok. A hosté byli při chuti! O pět minut později trefil Jirásek břevno. Další šanci měli Klokani z pokutového kopu, který nařídil rozhodčí Berka po faulu na Bartka. Ovšem Mikuš svoji druhou branku nepřidal.

Ve 35. minutě se k přímáku postavil kapitán Jindřišek. Skóre se neměnilo, i on zamířil do břevna. Brankovou konstrukci trefil po úniku na druhé straně i Švejda. I proto odešli soupeři do kabin za nerozhodného stavu 1:1.

Druhý poločas začal pro Klokany skvěle. V 52. minutě vymyslel skvělou přihrávku za obranu opět Martin Hašek a Jeslínek se objevil před brankářem úplně sám. Skákavý míč trefil ideálně a poslal svůj tým do vedení. I když mělo prvoligové mužstvo míč většinu času na kopačkách, soupeř hrozil z brejků a standardních situací. V 75. minutě skončil míč na spojnici a zřejmě to bylo varování. Pár minut před koncem se totiž prosadil hlavou Košata a zdramatizoval konec utkání.

Klid a především postupující gól přidal v samotném závěru opět Jeslínek, připsal si druhou branku v zápase a zajistil Klokanům výhru 3:2. Svěřenci trenéra Miroslava Koubka těsnou výhrou postoupili do 3. kola MOL Cupu.