Do Ďolíčku přijede Brno

Po šestnáctidenní přestávce se Klokani vrací na ligový trávník.

Do Ďolíčku přijede Brno

Reprezentační pauza je za námi a do popředí se tak dostává opět ligový fotbal. Celek z moravské metropole, nadcházející soupeř Klokanů, v posledních letech nebyl zrovna nejnepříjemnějším oponentem. Bohemka s ním dokonce ještě od svého znovuzrození doma neprohrála, výsledný součet zní dvě výhry a čtyři remízy. Poslední vítězství se ale datuje až k roku 2011, kdy jej bylo dosaženo paradoxně během vyhnanství v Edenu.

Bohemians Praha 1905 - FC Zbrojovka Brno 1:1 (0:0)
Bohemians Praha 1905 - FC Zbrojovka Brno 1:1 (0:0)
Brno se v současné chvíli nachází v první polovině ligové tabulky, k čemuž mu dopomáhá i nový trenér Svatopluk Habanec. A nejen osoba na lavičce je hybatelem vzestupu Zbrojovky, během přestupního období totiž převážily hráčské příchody nad odchody, a to ne jen tak ledajaké. Tou nejznámější akvizicí je rozhodně letitý reprezentant a navrátilec z Německa Jan Polák, který se hned v prvním zápase, v němž nastoupil, dokázal střelecky prosadit. Opomíjet se rozhodně nedá ani Jan Štohanzl, který po ukončení smlouvy v Mladé Boleslavi podepsal novou právě v Brně, či Jakub Řezníček, jenž taktéž z Boleslavi zamířil do moravského celku po předchozím hostování už natrvalo. Do základní sestavy se z nových hráčů prosadili třeba ještě stopeři Lukáš Vraštil s Tadasem Kijanskasem a záložník Matúš Lacko. U hráčů, kteří kádr Brna opustili, vyčnívají především loňské opory Lukáš Zoubele a Miroslav Keresteš, prvně jmenovaný v současnosti působí v Jihlavě, druhý v Mladé Boleslavi, a základní kameny loňské stabilní jedenáctky Jan Malík, jenž odešel do bulharské Varny, Pavel Košťál aktuálně hrající v Karviné a Petr Buchta, který s klubem neprodloužil smlouvu. 

To Klokani museli naopak zase nějakou chvíli postrádat hlavního trenéra, jelikož Miroslav Koubek se stal novým asistentem u reprezentace. Že to ale nevadilo, o tom se pan Koubek rozpovídal sám: "Vše proběhlo naprosto bez problémů, nastínil jsem plán, který hráči splnili s asistenty. Od pondělí už jsem zase u mužstva a zápas je až v neděli, tudíž i já osobně jsem měl dost času vše vidět," prozradil i, na co přesně tréninky zaměřil: "Během reprezentační pauzy jsme u hráčů chtěli především zvýšit trénovanost a celkové zatížení. A i já jsem byl během působení u reprezentace v denním kontaktu s klubem přes asistenty," dodal pan Koubek na závěr o své anabázi u národního celku.

Trenér Klokanů ale ztratil i pár o slov o jednotlivých hráčích: "Bude nám chybět Čížek, který se v průběhu týdne zranil. Má svalový problém a vyjde to na tři až čtyři týdny léčení," a střelec z posledního zápasu s Jabloncem v tom není sám: "Otazník máme ještě u dalších dvou hráčů, ale ti pravděpodobně už budou v pořádku. Samozřejmostí je ještě Berger, který je na delší dobu mimo hru," přidal kouč na seznam posledního jistě absentujícího plejera. Novou postavou v kabině se v posledních dnech stal útočník Jan Holenda, i k němu se Miroslav Koubek vyjádřil: "Tento hráč už je k dispozici a normálně trénuje s týmem. Jestli ho nasadíme nebo nenasadíme, to se ještě uvidí," zakončil trenér Bohemians své povídání.
Bohemians Praha 1905 - FC Zbrojovka Brno 1:1 (0:0)
Bohemians Praha 1905 - FC Zbrojovka Brno 1:1 (0:0)


Zápas s Brnem začíná v Ďolíčku v neděli 11.9. v 15:00, živě jej bude vysílat O2 TV Sport. Klub dále vyzývá fanoušky, aby se zdrželi používání pyrotechniky! Jako hlavní rozhodčí byl nominován pan Miroslav Zelinka, asistovat mu budou pánové Ondřej Pelikán a Jan Paták.

Na utkání si můžete vsadit u společnosti Fortuna, partnera Bohemians, v následujících kurzech. Z pohledu bookmakerů Fortuny se opět jedná o vyrovnaný zápas. Na Klokany z Ďolíčku je možno svoji sázku vložit v kurzu 2,48, dělbu bodů pak můžete vsadit v kurzové hodnotě 3,1, na to, že všechny tři body poputují do moravské metropole, lze vsadit v kurzu 2,86. Je samozřejmě možné si u Fortuny vsadit i na přesný výsledek zápasu. Tak třeba za sázku 100 Kč na vítězství Bohemky 2:0 získáte 1 050 Kč, za výherní sázku na větší příděl 3:0 pak 2 700 Kč, vyložený debakl 4:0 je v kurzu 55. Za stokorunový tiket vsazený na bezgólovou remízu pak získáte 700 Kč. Tyto a další sázky pak naleznete zde.