Tři góly = tři body

Bohemka přejela celek z moravské metropole, Havel dal svou první ligovou branku.

Tři góly = tři body

Klokani nastoupili tentokrát v předpokládané sestavě. Jak již avizoval trenér před zápasem, tak chyběl zraněný Čížek. Na hrot se postavil novic v týmu Holenda.

Po úvodním oťukávání, které narušila jen šance Maška, jenž však byl ve velkém úhlu, přišla velká šance až po dvaceti minutách hry. Řezníček postupoval sám na bránu, jeho kličku ale brankář Budinský vystihl a stáhl si míč pro sebe.

V polovině prvního herního dějství přišel čas na občerstvovací pauzu, po níž Klokani okamžitě udeřili. Dlouhý balón na Lutse se odrazil na hranici velkého vápna k úplně volnému Haškovi. Ten vyslal přízemní křižnou střelu, na kterou si sice brankář Melichárek sáhl, vytěsnit ji ale nedokázal.

Bohemians Praha 1905- FC Zbrojovka Brno 3:0 (3:0)
Bohemians Praha 1905- FC Zbrojovka Brno 3:0 (3:0)
Bohemka byla ve vedení a hnala se vstříc dalšímu gólu. Hned o pět minut později si na rohový kop naskočil Holenda, jehož hlavičku ještě zvládl brankář na čáře zastavit. K míči se ale dostal ještě Šmíd a napálil jej do odkryté brány.

Zelenobílí hráli v klidu a do vážnějších příležitostí Brno nepouštěli. Naopak si do poločasu ještě jednu sami vytvořili. Nutno říct, že jim k tomu Zbrojovka hodně pomohla. Luts šel sám do úniku a brankář Melichárek vyběhl ven z brány, aby před ním odkopl míč. Jeho odkop ale skončil přesně na noze Havla, který poslal z poloviny hřiště balón na odkrytou bránu tak, že ani vracející se obránci už jeho nákop nestihli. Připsal si tím svůj první ligový gól.

V poločase druhém Brno připravilo několik střídání, která měla oživit ofenzivu. O produkci gólových šancí se ale i tak starali Klokani. Šest minut od výkopu Hašek přihrál úplně volnému Maškovi na penaltový puntík, ten ale v tutové šanci selhal a překopl bránu.

Bohemka se nikam nehnala a čekala na chybu soupeře, ta další přišla třináct minut před koncem, kdy Havel napálil z úhlu odražený míč. Jeho pokus tečoval jeden z obránců a brankář jen díky reflexu vykopl střelu nohou pryč.

Deset minut zbývalo do závěrečného hvizdu a diváci viděli i červenou kartu. Jovanovič zaváhal při vysokém balónu, který mu uzmul Holenda. Stoper Brna tak stáhl unikajícího útočníka Bohemians, čímž si zajistil přednostní místo ve sprše. Tím byl dokonán účet celého zápasu, ze kterého si Klokani odnesli tři vstřelené branky a tři body.