V sobotu na Julisku!

Rozjetá Bohemka narazí na pražského soupeře.

V sobotu na Julisku!

Poměrně oblíbený soupeř čeká o víkendu na Klokany. Poslední prohra s Duklou se totiž datuje do dubna roku 2012, od té doby Bohemka ani jednou neprohrála. Dokonce tato prohra je jedinou ze vzájemných zápasů proti Dukle během působení Bohemians v nejvyšší soutěži od svého znovuzrození.

FK Dukla Praha - Bohemians Praha 1905 2:2 (2:0)
FK Dukla Praha - Bohemians Praha 1905 2:2 (2:0)
A právě zápasy s celkem z Julisky mnohdy slibují zajímavé příběhy. V duších fanoušků dozajista zůstává dodnes vyrovnávací branka Zdeňka Zlámala z loňské sezóny, popřípadě utkání z jara 2014, kdy Klokani vedli již 3:0 v poločase (což bylo naposledy od minulého duelu proti Brnu, kdy Klokani dali tři branky již do poločasového hvizdu), nakonec se ale museli strachovat o výhru po snížení soupeře na 3:2. Zajímavý je i nejlepší střelec vzájemných duelů z pohledu Dukly, tam jím je Tomáš Berger, který aktuálně působí u Botiče.

Dukla prošla v úvodu sezóny velkou obměnou kádru. Z těch nejzvučnějších jmen přivítal pražský celek ve svém kádru Jana Šimůnka, stříbrného medailistu Mistrovství světa do 20 let, který se vrátil po devíti sezonách v Německu. Dále je to dvojice bývalých Sparťanů Jakub Podaný a Ondřej Kušnír, nebo třeba mladý střelec z Gentu Peter Olayinka. Naopak už Dukla nemůže počítat se službami Kasparse Gorkšse, reprezentanta Lotyšska, či se středopolařem Markem Hlinkou. Citelná je i ztráta nového trenéra Jaroslava Šilhavého, jenž přijal nabídku Slavie. Během dnešního dne tak byl oznámen jeho nástupcem Jaroslav Hynek, dosavadní asistent.

Naopak Bohemce bude chybět třeba Tomáš Čížek, jak to s ním vypadá, o tom se rozpovídal trenér Miroslav Koubek. "Čížkovy problémy budou nakonec dlouhodobějšího rázu. Začal už ale trénovat Berger, který se normálně připravuje s týmem a nemá žádné úlevy," přiblížil alespoň nějakou jiskřičku naděje kouč Klokanů: "Jediný otazník tedy visí zatím nad Švecem."
FK Dukla Praha - Bohemians Praha 1905 2:2 (2:0)
FK Dukla Praha - Bohemians Praha 1905 2:2 (2:0)


Pár slov pan Koubek přidal i k soupeři: "Určitě to mužstvo nabere nový směr po změně trenéra. Teď třeba brali bod na horké půdě Jablonce," zmínil jednobrankovou remízu minulého víkendu: "Je to těžký protivník, i když má méně bodů než my. Jsem ale přesvědčen, že Dukla má méně bodů, než by měla mít," shrnul kouč Klokanů, že při dobré hře Dukly se mu pět bodů na jejich kontě zdá málo.

"Hráčům budu připomínat, jakými zbraněmi porazili v posledních zápasech Jablonec a Brno," dodal pan Koubek i něco z přípravy vlastních svěřenců: "Budu chtít přenést tyto zbraně a atributy dál. Zaměříme se na tohle a budeme to hráčům neustále zmiňovat," zakončil Miroslav Koubek náhled do vlastních vod.

Pražské derby začíná v sobotu 17. 9. v 15:00 na stadionu Na Julisce, vysílat jej bude živě stanice O2 TV Sport. Jako hlavní sudí přivede družstva na hřiště pan Radek Příhoda, asistovat mu budou pánové Jiří Moláček a Kamil Hájek.

V pražském derby mezi Duklou a Bohemkou bookmakeři Fortuny více věří domácím „Vojákům“ s kurzem 1,71. Hostující Klokany můžete na tiket zařadit v kurzu 4,8, na dělbu bodů mezi oba týmy pak bookmakeři vypsali kurz 3,55.
Sázkaři se také více kloní k domácím, na které si vsadily dvě třetiny sázkařů. Remízu má na svém tiketu 16 % sázkařů, 18 % si myslí, že tři body si do tabulky zapíše vršovický tým. Můžete si vsadit i na střelce. Třeba na Honzu Holendu, který nastupuje s kurzem 3,6. Nebo branku vstřelí Estonec Luts v kurzu 4,5? Celou kurzovou nabídku na tento zápas naleznete zde.