Vítězná série končí

Bohemka v deseti hráčích nedokázala vzdorovat Dukle. 

Vítězná série končí

Pro zápas s Duklou zvolil trenér Koubek totožnou sestavu jako v minulém úspěšném zápase s Brnem. A alespoň na lavičku se vrátil po zranění Berger. 

Úvod hry byl v režii Bohemky, která dokázala už ve třinácté minutě proměnit první brankovou příležitost. Jednoduchá akce začala u Lutse, jehož centr z levé strany hlavou přetavil v gól Mašek. Radost Klokanů však netrvala dlouho, jelikož za dalších deset minut předvedla Dukla podobnou akci jako Bohemka. Na pravé straně pronikl do vápna Čajić a přízemním centrem oslovil Olayinku. Ten se před brankářem nemýlil a srovnal stav zápasu. 

FK Dukla Praha - Bohemians Praha 1905 4:1 (1:1)
FK Dukla Praha - Bohemians Praha 1905 4:1 (1:1)
Zásadní zvrat v utkání ale přišel těsně před poločasem. Juroška dostal přihrávku za obranu, za níž se hnal po uvolnění se od Havla. Ač útočník Dukly vybíhal z ofsajdu, tak hra pokračovala. Juroška ucítil letmý kontakt od beka Klokanů a plácl sebou na zem, i když mohl samozřejmě souboj bez problémů ustát. Havel tedy jako poslední hráč dostal červenou kartu a svým odchodem do kabin ukončil první poločas.

Do druhé půle se na Havlovo místo zasunul Hašek a Haškovo místo zaujal Mašek. Bohemka v oslabení očekávala tlak ze strany Dukly, a ten skutečně přišel. Po čtvrthodině se úplně sám zjevil před bránou Považanec, trestuhodně však přestřelil. 

Nedáš dostaneš bylo k vidění v šestašedesáté minutě. Dostálův centr trefil hlavou Holenda a jen brilantní zákrok brankáře Rady zamezil gólu. V též minutě se ale na druhé straně po závaru ve vápně dostal na jeho hranici odražený míč k Považancovi, jenž dělovkou poslal míč na zadní tyč. Dukla byla ve vedení a ani v nejmenším nehodlala bránit těsný výsledek.
FK Dukla Praha - Bohemians Praha 1905 4:1 (1:1)
FK Dukla Praha - Bohemians Praha 1905 4:1 (1:1)


Po sérii střídání přišla další branka v osmdesáté minutě. Hašek nepochopitelně vrátil centr Dukly zpět do vápna Bohemky k penaltovému puntíku a tam byl úplně sám Kušnír. Ten před brankářem Budinským už jen trkl hlavou míč do sítě. Poslední tečkou byla devadesátá minuta, kdy Miloševičův centr poslal hlavou do brány Albiach.