Koubek: Po vyloučení už nebylo o čem

Trenéři Miroslav Koubek a Jaroslav Hynek hodnotí utkání z Julisky.

Koubek: Po vyloučení už nebylo o čem

Prvním v pořadí, kdo předstoupil k zástupcům médií, byl trenér Klokanů Miroslav Koubek.

"Dukla vyhrála zaslouženě," nevymlouval se: "Výsledek je samozřejmě ovlivněn tím vyloučením. Dokonce jsem slyšel, že jejich hráč před tím vyloučením vybíhal z ofsajdu," což nakonec i kamery potvrdily: "Budu se na to muset ještě podívat."

"Do toho vyloučení to bylo 1:1 a byly tam pasáže, kdy jsme předváděli dobrou hru, Dukla ale od začátku tahala za silnější konec, to jsem cítil," nebral si kouč Bohemians žádné servítky: "Dávali dobré průnikové přihrávky, s těmi jsme měli problémy. Byli na nás dobře připraveni."
FK Dukla Praha - Bohemians Praha 1905 4:1 (1:1)
FK Dukla Praha - Bohemians Praha 1905 4:1 (1:1)


"Je těžké hrát proti kombinačně silné Dukle o jednoho muže méně. Možná proti jiným družstvům by se nám v deseti hrálo lépe, ale proti Dukle jsem věděl, že je zle, že si nás povodí," tak trochu dokázal předpovědět pan Koubek budoucnost: "Síly ubývaly, soupeř našel skulinky a v závěru už jsme trochu rezignovali."

"Byl jsem zvědavý, jak zareagujeme po dvou úspěšných zápasech," zakončil Miroslav Koubek své povídání: "Do vyloučení to v žádném případě nebyl propadák, ale potom už nebylo co řešit."

Po malé odmlce přišel přednést svou řeč i nový muž lavičky FK Dukla Praha Jaroslav Hynek.

"Kdybych to měl zhodnotit dvěma slovy, tak řeknu krásně splněno. Obrovská spokojenost," rozplýval se trenér Dukly: "Pro nás bylo důležité, abychom se odrazili do podzimu a mohli pracovat více v klidu. Bodů jsme měli málo."

"Že jsme vyhráli doma při mé premiéře, to je krásné," načež pokračoval popisem samotného průběhu zápasu: "Bohemka byla bojovná a celý první poločas jsem nebyl spokojen s tím, jakým způsobem jsme v defenzivě přistupovali k našemu taktickému záměru. Propadali jsme v tom, co jsme chtěli hrát a kvůli tomu jsme dostali první branku."

"O poločase jsme udělali korekce a druhý poločas jsme to plnili, i když celkově tomu pomohlo to vyloučení," přiznává i on, že hlavním zvratem zápasu byla červená karta: "Pro některý tým by to vyloučení v určité fázi nemuselo být úplně dobré, ale nám to jednoznačně prospělo, protože jsme tým, který chce hrát a kombinovat." Přičemž už poté jen dodal závěrečnou tečku: "Jsem rád, že jsme převahy využili a dali krásné góly."