Představujeme mladé naděje: Dominik Nátr

Záložník nejstaršího dorostu se představuje fanouškům.

Představujeme mladé naděje: Dominik Nátr

Fotbal si šel na naléhání staršího bratra jen zkusit a už zůstal v Motorletu. Nyní nastupuje osmnáctiletý Dominik Nátr v dorostenecké lize na křídle, obdivuje Cristiana Ronalda a vyhlíží první start v A týmu. Ví, že je před ním ještě hodně práce, přesto by si na něj troufl už na jaře!

Kdo tě přivedl k fotbalu a jaká byla tvá cesta do Bohemky?
K fotbalu mě přivedl můj bratr, když mi bylo asi pět. Hrál za SK Motorlet Praha a mně řekl, že bych to měl jít zkusit taky. Tak jsem šel. V Motorletu jsem pak vydržel zhruba pět let, ale nakonec jsem se moc nepohodl s trenérem a šel jsem to zkusit do Bohemky, kterou tehdy trénoval Václav Nedvěd.

V Bohemce jsi tedy už 8 let, jak na tebe klub působí?
Jsem moc rád, že jsem šel zrovna do Bohemky. Myslím, že v tu dobu to bylo určitě nejlepší řešení a i po těch osmi letech jsem za to rád. Měl jsem tu samé dobré trenéry a hraju dost, takže si nemohu vůbec stěžovat. Jsem zkrátka rád, že tu jsem.

Dominik Nátr
Dominik Nátr
Na co z tvé kariéry v Bohemce nejraději vzpomínáš?
Nejraději asi na turnaj All Stars Cup, kterého jsem se zúčastnil už třikrát. Hráli jsme tam proti týmům jako Valencia, Juventus, Atlético Madrid a podobně. To pro mě i pro všechny spoluhráče byla obrovská zkušenost a jsem moc rád, že jsem se takového turnaje mohl zúčastnit.

Jak zvládáš kombinovat fotbal se školou?
Úplně v pohodě, protože školu mám nejdéle do dvou, takže tréninky stíhám krásně, a když je náhodou zápas v době vyučování, tak mi to škola bez problému omluví.

Máš nějaký volný čas?
Moc ho není, zvlášť teď, když začala škola. Ale když už je, tak se rád projedu na kole, dojdu si zaplavat nebo jdu jen ven s kamarády.

Je ti 18 let. V tvém věku už někteří kluci pomalu nastupují v lize, věřil by sis na ni, nebo je to ještě daleko?
No, samozřejmě bych se do áčka chtěl dostat co nejdříve. A hlavně se tam udržet, to je jasné. Ale myslím si, že mám ještě trochu času. Teď se soustředím na naši ligu a dělám všechno pro to, abych v áčku časem dostal šanci.

Co nejdříve znamená třeba příští sezonu?
Rád bych to zkusil ještě tuhle sezonu, ale vím, že to bude hodně těžké. Ta příští sezona by asi byla ideální.

A co pak?
Chtěl bych si vyzkoušet zahraničí. Německou nebo anglickou ligu, klidně druhou… Ochutnat trochu jiný druh fotbalu, ale mám na to ještě čas. Nejdůležitější pro mě teď je, abych se dostal do áčka a nějaký čas se tam udržel.

Chodíš do Ďolíčku pozorovat svou budoucí konkurenci?
Popravdě, ještě před rokem jsem moc nechodil. Ale teď, když je čas, rád zajdu.

Kdo se ti nejvíc líbí?
Vloni to byl Patrik Schick, teď určitě Tomáš Čížek. Na to, kolik mu je, je neuvěřitelné, že je pořád tak rychlý. Dokonce jeden z nejrychlejších. Každý zápas odmaká naplno a dává góly, to se mi líbí.