Pro první venkovní výhru do Jihlavy

Klokany přivítá nervózní celek sestupových příček.

Pro první venkovní výhru do Jihlavy

Jestli byla Příbram soupeřem, proti kterému se Klokanům dlouhodobě daří, tak u Jihlavy je tomu nejinak. Bohemka sehrála v posledních letech proti celku z Vysočiny šest ligových duelů a ani jednou neprohrála. Ze šesti zápasů odcházela třikrát Jihlava poražena, třikrát utkání skončilo nerozhodně. Zelenobílí mají dokonce statistiku ještě lepší na venkovním hřišti než doma. V Jihlavě připadla na jednu remízu hned dvě vítězství, přičemž výhry se zrodily ve dvou posledních sezónách, kdy Klokani zvítězili v obou zápasech shodně 2:1.

FC Vysočina Jihlava - Bohemians Praha 1905 1:2 (1:1)
FC Vysočina Jihlava - Bohemians Praha 1905 1:2 (1:1)
V kádru Jihlavy skončilo po loňském ligovém ročníku hned několik zkušených borců. Hostování skončilo slávistické dvojici Josef Bazal a Radek Voltr a odchovanci, který patří Plzni, Tomáši Kučerovi. Vrcholovou kariéru ukončili Marek Jungr a Tomáš Marek a na přestup či hostování odešli Vladimír Kukoľ, Vojtěch Přeučil, Petr Nerad, Ondřej Šourek, Haris Harba či Patrik Demeter. Naopak novými akvizicemi se stali Chorvat Zvonimir Blaič, Slovák Jozef Urblík , Lotyš Davis Ikaunieks, zkušený Antonín Rosa a hlavně staronový útočník Michael Rabušic.

Co se týče hráčů Bohemians, tak podrobnější informace má trenér Miroslav Koubek: "Samozřejmostí je absence Čížka s Linhartem, u nichž se jedná o dlouhodobý výpadek. Potíže po zápase s Příbramí má Šmíd, uvidíme, jak to s ním bude vypadat, zatím je jeho start nejistý," že to ale s kádrem není zase tak zlé, o tom pokračoval následovně: "Problémy měl během týdne ještě Hubínek, ale ty se podařilo odstranit, u ostatních je zatím vše v pořádku."

Kouč Klokanů dále odpovídal na otázku ohledně přípravy na utkání: "Obecně se připravujeme stále stejně, máme svůj způsob hry. Nechceme se moc přizpůsobovat hře soupeře, ale samozřejmě vždy vneseme taktické prvky, které nebudou vyhovovat vlastnostem protivníka, třeba teď Jihlavě."
FC Vysočina Jihlava - Bohemians Praha 1905 1:2 (1:1)
FC Vysočina Jihlava - Bohemians Praha 1905 1:2 (1:1)


"Čeká nás odhodlaný soupeř, který má zatím na svém kontě čtyři remízy a čtyři prohry," přidal pan Koubek: "Jelikož ještě nevyhrál, bude mít velké odhodlání, což je jasné. Bude ale hodně nervózní, čehož budeme chtít využít a prorazit," vidí trenér Bohemians hlavní směr, jak nastoupit na svěřence nového muže lavičky Jihlavy Bílka: "Soupeř musí vyhrát, bude pod velkou tíhou, a ta nervozita bude znát."

Že Klokani jedou do Jihlavy s cílem vyhrát, i o tom se nepřímo vyjádřil Miroslav Koubek: "My budeme pokračovat svým směrem, protože venku jsme uhráli jen jeden bod. Což je ale také zapříčiněno tím, že oproti pěti domácím zápasům jsme venku hráli jen tři, a to ještě proti velmi silným soupeřům," konkrétně to byla remíza v Plzni a prohry se Slováckem a Duklou: "Využili jsme teď výhody a atmosféry domácího prostředí, to se teď projeví i na utkání venku."

FC Vysočina Jihlava - Bohemians Praha 1905 1:2 (1:1)
FC Vysočina Jihlava - Bohemians Praha 1905 1:2 (1:1)
Zápas s Jihlavou začíná netradičně už v pátek 30.9. v 18:00 na Stadionu v Jiráskově ulici. Hlavním rozhodčím bude pan Karel Hrubeš, asistovat mu budou pánové Dušan Pospíšil a Matěj Vlček.

Bohemka jede na Vysočinu v obtížné roli. Bookmakeři Fortuny jí totiž nepovažují za favorita, na její vítězství je vypsán kurz 3,8. Domácí Vysočinu lze vsadit v kurzu 2,04, na export jednoho bodu za remízu směr Ďolíček je vypsán kurz 3,35.
Na druhou stranu, bookmakeři Fortuny věří tomu, že se fanoušci Zelenobílých budou radovat ze vstřelené branky. Kurz na tuto situaci je v hodnotě 1,44. Možná by tedy nebyl špatný nápad zkusit vsadit možnost, že oba celky se brankově prosadí, neboť tuto příležitost můžete na tiket u Fortuny umístit v kurzu 1,77. Kompletní kurzovou nabídku na tento zápas lze najít zde.