První venkovní vítezství

Klokani potřetí v řadě v Jihlavě naplno bodovali.

První venkovní vítezství

Bohemka vstoupila do zápasu s totožnou sestavou jako v předchozím utkání s Příbramí. Jediná změna byla na postu stopera, kde zraněného Šmída nahradil Gajič. Klokani šli do zápasu s dobrou statistikou v zádech, v současné české lize s Jihlavou ještě nikdy neprohráli.

FC Vysočina Jihlava - Bohemians Praha 1905 0:2 (0:0)
FC Vysočina Jihlava - Bohemians Praha 1905 0:2 (0:0)
Že Zelenobílí chtějí pokračovat v zavedeném trendu, ukázala hned první minuta. Havel krásně prošel levou stranou až do pokutového území a nalil na střelu Maškovi na hraně malého vápna. Záložník Bohemians ale zvolil ještě kličku a nakonec svůj pokus opřel pouze do brankáře.

Poté se hra na chvíli srovnala a další velká šance přišla až v pětadvacáté minutě. Haškovi spadl na nohu odražený balón, ale hráč Bohemians bohužel nedokázal sklopit nárt a vysoko překopl bránu. Za malou chvíli jej následoval Luts , který našel ve vápně volného Maška. Ten si hodil míč na druhou nohu a křižnou střelou těsně minul bránu.

Bohemka i nadále tlačila svého soupeře, závěr poločasu ale patřil výjimečně domácím. Po rohovém kopu hlavičkoval na penaltovém puntíku Rosa a jeho nebezpečný pokus pod břevno konečky prstů vytěsnil brankář Budinský.

Uběhlo deset minut druhé půle a Klokani se konečně mohli radovat. Hašek vysunul za obranu Lutse, jenž našel křižnou přihrávkou volného Holendu, a ten již neměl problém uklidit míč do prázdné brány. Připsal si tím první ligovou branku v dresu Bohemky.
FC Vysočina Jihlava - Bohemians Praha 1905 0:2 (0:0)
FC Vysočina Jihlava - Bohemians Praha 1905 0:2 (0:0)


V rychlém sledu přišla další gólová šance. Hubínek přenesl hru na druhou stranu vápna, kde byl úplně sám Luts. Estonec ale v tutovce poslal míč těsně nad břevno. Jihlava byla pod neustálým náporem Bohemians, tudíž zvolila změnu hry několika střídáními, ani to ale nestačilo.

Čtvrt hodiny před koncem totiž znovu zaúřadoval Luts. Estonec využil nedůrazu obrany Jihlavy a dostal se do vápna, kde přihrál Maškovi, jenž tvrdou ranou z bezprostřední blízkosti propálil brankáře.

Těsně před koncem zápasu přišla ještě jedna velká příležitost Zelenobílých. Havel našel na druhé straně vápna úplně volného Dostála, který byl sám před bránou. Vyslal však tak nedůraznou střelu, že ji ještě Hanuš stihl zachytit. Tím byl dokonán účet dnešního duelu, Bohemka i nadále pokračuje v úspěšných výsledcích z Jihlavy.